начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Обещетение по член 230 от ЗОВС

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обещетение по член 230 от ЗОВС

Мнениеот kukata_ » 28 Дек 2012, 23:08

Здравейте аз съм военнослужещ.Бях в процес на разпореждане тоест съкращение и от град Плевен където служих се преместих да служа в град Карлово.Въпросът ми е следния: По член 230 от ЗОВС съпругите на на военнослужещите които са прекратили трудовите си взаимотношения и са ги последвали при преместването им в друго населено място се полага обезщетение в размер на минималната работна заплата за една година,обаче срокът за регистрация е един месец след назначението ми на работа .Аз бях назначен на 1 .12.2012година обаче имаме следния проблем от ной ни искаха регистрация на съпругата ми от бюрото по труда обаче тя няма право да се регистрира до 14.02.2013година защото не е уведомила навреме бюрото по труда когато е започнала работа преди време и ни казаха ,че след 14.02 ще може да бъде регистрирана в бюрото по труда.Въпросът ми е следния след тази дата ще може да взима горепосоченото обезщетение при положение ,че е изпуснала едномесечния срок за който е определен и има ли някакви вратички при които ще успее да взима горепосоченото обезщетение което е от жизненоважно за изхранването на семейството ми ( там съм и на квартира и на една заплата е невъзможно да издържам тричленното си семейство с една войнишка заплата)и има ли някакви други обезщетения от бюрото по труда за безработица които да им се полагат при положение ,че има девет месеца работа от последните петнадесет но е взимала борса през 2012 година. Благодаря на всички отзовали се на тази тема и весело изкарване на новата година.
kukata_
Нов потребител

Назад към Трудово право