начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Уволнение на майка веднага след 3г. на детето

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уволнение на майка веднага след 3г. на детето

Мнениеот onorin » 16 Фев 2013, 08:44

Здравейте,
работотдателят ми иска да ме уволни веднага след навършване 3г. на детето ми.
Работя в тази фирма от 6години, много преданна, отдадена на работата и доста емоционално обвързана с нея.
Можете ли да ми помогнете със съвети какво мога да направя, за да се защитя, мога ли по някакъв начин да запаза работата си или в другия вариант - какво обезщетение и на какви основания трябва да го искам, за да получа по-високото от предлаганото от работодателя (4заплати) и има ли постъпки, с които да защитя правата си.
Какво да направя? Моля ви за помощ!
onorin
Нов потребител

Re: Уволнение на майка веднага след 3г. на детето

Мнениеот onorin » 16 Фев 2013, 19:23

Никой ли няма да отговори?
onorin
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 18 Фев 2013, 10:34

:D " Всяка крушка си има опашка " :D
Все има някаква причина, за да иска работодателя да ви уволни. Ако споделите, може да се обсъди дали е налице съответното основание и евентуално как да се защитите. :idea: :roll:
neutralen
Активен потребител

Мнениеот REPLAY » 18 Фев 2013, 11:37

За да иска да ви "уволни" както вие се изразихте трябва да има причина.В частния сектор току-така квалифицираните служители не се махат,а вие щом имате такъв стаж в тази фирма-значи сте.Има основания за прекратяване на трудовото правоотношение от страна на работодателя,които са изброение в член 328 от Кодекса на труда.Може да дадете информация защо иска да ви махне.Ако фирмата не е голяма в повечето случаи е по-добре да си отидеш,още повече щом ти предлага обезщетението,понеже натиска и лошото отношение на което може да бъдеш подложена няма да е приятно.
REPLAY
Младши потребител

Мнениеот onorin » 19 Фев 2013, 08:03

neutralane, да не работим в една и съща фирма, а?:D Защо хапеш по човек, който пита, като се очаква ти да си човека с отговор?! Ако нмаш отговор, просто не коментирай.
Благодар, REPLAY! Има причини и са много, но не мисл, че е коректно и към мен и към фирмата (все пак от доста дълго време работя там) да ги оповествам публично. Благодаря, отново!
onorin
Нов потребител

Назад към Трудово право