начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПОМОЩ!!! Изчезнал имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОЩ!!! Изчезнал имот

Мнениеот martin_157 » 20 Юни 2012, 11:50

Здравейте, имам питене за един имот който е бил собственост на семейството ни още от 1941г, когато прадядо ми до купува.Става въпрос за лозе с овощна градина в гр.Червен бряг. Преди години бяхме наели адвокат който ни възстанови правото на собственост на ниви и гори.За този имот никъде нищо не се споемава.За него се сетих като преди ден-два намерих копие от оригинания нотариален акт и от записката му. Въпроса ми е как мога да открия имота. Аз смятам като за начало да отида до държавня архив, чувал съм че там могат да се открият такива неща. Моля да ме посъветвате какво да направя.
martin_157
Младши потребител

Re: ПОМОЩ!!! Изчезнал имот

Мнениеот karanedeff » 20 Юни 2012, 14:19

martin_157 написа:като за начало да отида до държавня архив
и какво ще търсите в държавния архив след като имате копие от НА и записката за вписването му. Ако не са заверени може да ги заверете в службата по вписванията.
А относно това къде точно се намира имота - справка в кадастъра, поземлената комисия, техническата служба в общината и в зависимост от резултата ще предприемете или не последващи действия.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот martin_157 » 20 Юни 2012, 17:33

Имам само копия от оригиналния нотариален акт от 1941 г.(след това не е издаван нов тъй като имота е приобщен към ТКЗС). Мои познати, в държавния архив подали заявление по името на човека и те им дали всички документи с негово име.Смятам че там ще мога да намеря нещо полезно по случая ми, тъй като и идея си нямам къде се намира имота и в какво състояние е.Ако имате по добри идеи моля кажете ми защото освен в архива не знам къде да търся, а и от София до Червен бряг си е доста път.
martin_157
Младши потребител

Мнениеот Melly » 20 Юни 2012, 18:10

martin_157 написа:Здравейте, имам питене за един имот който е бил собственост на семейството ни още от 1941г, когато прадядо ми до купува.Става въпрос за лозе с овощна градина в гр.Червен бряг. Преди години бяхме наели адвокат който ни възстанови правото на собственост на ниви и гори. За този имот никъде нищо не се споемава - с оглед изложеното следва, че навремето този имот не е заявен пред съответната ПК, не е проведена реституция за него, и от там :arrow: свирено! . За него се сетих като преди ден-два намерих копие от оригинания нотариален акт и от записката му. Въпроса ми е как мога да открия имота. Аз смятам като за начало да отида до държавня архив, чувал съм че там могат да се открият такива неща. Моля да ме посъветвате какво да направя.

Изчезнал имот ли? Не, той просто си е намерил нов собственик.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот martin_157 » 20 Юни 2012, 18:24

Е в случай че имам нотариален акт, не вярвам някой туко така да си го присвои.
martin_157
Младши потребител

Мнениеот Melly » 20 Юни 2012, 19:35

martin_157 написа:Е в случай че имам нотариален акт, не вярвам някой туко така да си го присвои.

Не ви оспорвам собствеността, но вЕрвайте ми, ще се окажа права. 8)
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот karanedeff » 21 Юни 2012, 10:34

свирено!

стига с тия свирки де :oops:
Има малка искрица надежда за човека - нека да провери къде се намира имота - ако е в регулация нещата могат да се развият позитивно за него :idea:
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот martin_157 » 01 Авг 2013, 12:11

Оказа се че имота не е изчеснал а заграбен от общината понеже вече е в рамките на регулацията...като компенсация са дали малко пари и 1 дка който ще ходим тея дни да си го вземем....Имам само 1 въпрос...понеже от поземлената комисия казаха че е към параграф 4 и са 2 наследника, дядо ми и брат му и двамата са починали...трябва ли да идват вс наслидници или трябва ли пълномощно, понеже шефката на поз. комисията каза че не трябва нищо и може само 1 наследник да дойде...? Благодаря предварително понеже нямам кой друг да питам.....
martin_157
Младши потребител

Мнениеот karanedeff » 02 Авг 2013, 10:46

martin_157 написа:шефката на поз. комисията каза че ... може само 1 наследник да дойде...

Да така е ! Но за вписването ще ви трябва удостоверение за наследници.
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот martin_157 » 05 Авг 2013, 00:34

Е да имаме всички документи а утре ще вадим на пра дядо ми удостоверение..вече имаме на дядо ми и в четвъртък заминаваме...
martin_157
Младши потребител

Мнениеот martin_157 » 13 Авг 2013, 19:38

Здравейте на всички, моля за малко помощ. Ходихме до Червен бряг и там ни издадоха решение за връщане на земята. Само че, имало някакви анкети преди 1000 години , на които никой не се е явил и сега има празни имоти но не се знае кой е нашия и трябвало да се мине през съда за да ни " настанят" както се изрази архитекта. Та мисълта ми е, той каза че нямало значение кой съд щяло да бъде и кой адвокат......Моля някой да ми каже какво трябва да предприема за да ми дадът решение, което според него било само формално и за 1 час дето се вика...Благодаря много!
martin_157
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба