начало

Съветът за партньорство към ВСС предлага: В Изборния кодекс да се предвиди голяма квота за юристи – кандидати за депутати Съветът за партньорство към ВСС предлага: В Изборния кодекс да се предвиди голяма квота за юристи – кандидати за депутати

Обжалване на Акт за прихващане или възстановяване

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на Акт за прихващане или възстановяване

Мнениеот stanislavchen » 10 Яну 2014, 02:38

Здравейте,
интересува ме има ли някакви шансове за успешно обжалване на акт за прихващане от ТД на НАП. При подаване на данъчна декларация за 2013 г. за данъчно облекчение поради наличие на застраховка живот ми съставиха този акт за прихващане, тъй като се установи, че имам задължения от 2008 г. Когато изисках копие от документите, от които произтича това задължение се оказа, че 2008 съм подала декларация за данъчно облекчение(имало е такова за родителите на деца). В декларацията за 2007 обаче съм допуснала грешка при попълването и там фигурира, че имам задължения за 2007 година от около 480 лв, а след това не е дописано, че са надвнесени данъци. От приложенията става ясно, че случая е такъв, но на реда за окончателно определяне на данъка не е вписано нищо. В крайна сметка според НАП, вместо да ми възстановят надвнесения данък, отново дължа размера на данъка за годината. Веднага подадох коригираща декларация и обжалвах акта, но получих решение, че новата декларация е без правна стойност, поради изтичане на срока, в който мога да подам такава актът се потвърждава и мога да го обжалвам пред Административния съд.
Въпросът ми е, мога ли да се надявам на някакъв успех при обжалването пред съда при положение, че имам всички доказателства, че съм платила данъци върху доходите си за 2007 година и това, което фигурира като задължение в масивите на НАП е грешка, произтичаща от грешка в данъчната декларация?
stanislavchen
Нов потребител

Назад към Данъчно право