начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Въпрос за АУАН

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за АУАН

Мнениеот vanikolov » 22 Май 2014, 00:40

Здравейте,

Повикаха ме в КАТ София, за да ми връчат АУАН за ПТП. Бях изненадан, понеже ПТП-то е извършено с автомобил, който не е мой, но аз съм бил записан, като ползвател от собственика на колата. И така, понеже съм бил записан, като ползвател и се явих, след като ми се обадиха, ми казаха, че така и така съм там ще ми напишат на мен акта(полицейска логика). Ситуацията е такава, че някаква жена твърди, че този автомобил я е блъснал и е избягал. На тази дата аз изобщо не съм бил в града. След, като полицията говорила със собственика, той заявил, че колата не е удряна, няма щети, нито я е карал, но въпреки това те потърсили мен. Защо?

Въпроса ми към Вас е, какво да направя? Може ли в този 3 дневен срок да напиша заявление, че колата не е била в мен тогава и реално да се занимаят със собственика, а акта към мен да отпадне още преди да е излязло някакво постановление? Понеже се запознах с това, че дори могат да ми отнемат свидетелството ей така от нищото, много се притесних.

Благодаря предварително!
Последна промяна vanikolov на 22 Май 2014, 22:19, променена общо 3 пъти
vanikolov
Нов потребител

Re: ПТП-то е извършено с автомобил, който не е мой

Мнениеот rts » 22 Май 2014, 15:52

Говорете със собственика. Само той може да Ви посочи като ползвател. Направете си и декларацията, за която пишете. Ще е добре, ако посочите свидетели за това, че на тази дата не сте били на местопроизшествието.
rts
Активен потребител

Re: ПТП-то е извършено с автомобил, който не е мой

Мнениеот vanikolov » 22 Май 2014, 19:34

Здравейте!

Аз съм попълнил заявление, че не съм, също така са дадени и свидетелски показания. Въпроса ми е, възможно ли е въпреки всичко това да ми съставят акта, само заради декларацията, която е попълнена еднолично от собсвеника, без дори да знам? От полицията го попитали "на кой сте давали автомобила през този месец" и той посочил мен, въпреки, че колата не е в мен и са я карали още не знам си колко хора . Жената, която е подала сигнала не е видяла лицето на водача, само на автомобила, била си е вътре в офиса, но е сигурна за номера на колата. А най-интересното е, че на колата и няма нищо, докато по колата на жената имало щети за над 1000лв. Акта ми е съставен от полицай, който не е бил на местопроишествието, а си е бил в КАТ и е подписан от свидетел-полицай, който също не е бил там. Разбира се, след като ми го връчиха аз се разписах. Законосъобразно ли е всичко това?

Благодаря предварително!
vanikolov
Нов потребител

Re: Въпрос за АУАН

Мнениеот spectrum33 » 23 Май 2014, 15:02

Абе въобще вие сте ангел, а дяволите се опитват да ви унищожат! Тези небивалици, които
разказвате, по - добре ги дайте в някой лит. вестник, ще стане чудесна статия.
Въпросът ми е само един: Вие ли шофирахте по време на инцидента?
spectrum33
Младши потребител

Re: Въпрос за АУАН

Мнениеот chinchilla » 16 Юни 2014, 15:10

spectrum33 написа:Абе въобще вие сте ангел, а дяволите се опитват да ви унищожат! Тези небивалици, които
разказвате, по - добре ги дайте в някой лит. вестник, ще стане чудесна статия.
Въпросът ми е само един: Вие ли шофирахте по време на инцидента?

Аз пък да кажа, че това е напълно възможно. Преди десетина години кола, която бях продал повече от година по-рано пряви нарушение, бяга от полицията, като в последствие ( беше на мое име )аз бях извикан в първо районно и на мен беше съставен акт за неизпълнение на сл разпореждане ( или нещо от рода ). Не искаха и да чуят, че колата е продадена година преди въпросния ден, не ги интересуваше, че можех да им занеса договора за покупко-продажба, шибнаха си ми акта и си отчетоха дейността.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Административно право