Здравейте, имам нужда от помощ във връзка с едно старо ЕТ като цяло съм доста бос такаче ще се опитам да обясня точно и ясно за какво става въпрос.
Преди години когато навърших 18г бащата ме прилъга да регистрирам едно ЕТ на мое име, че да може да работи с един таксиметров автомобил. Аз млад и найвен! ДА! ОК! Направихме ЕТ-то пуснахме да работи таксито и така 6-месеца! След, което бащата заеба всичко и така остана да виси. Нямам нито един документ дори и булстата не си знам, не пускана даначна годишна данъчна декларация. Въпросното дейсвтие се развива в гр.София. От вече 6-7 години живея в гр. Варна и има постоянен адрес тук. Ситуацията в момента е такава, трябва да ми прехвърлят съществуваща фирма на мое име(Няма да навлизам в подробности защо и как). Та въпросите са ми следните. Фирмата е създадена през 2009г и не е пререгистрирана, възможно да е заличена.
Как да разбера дали е заличена? Ако е заличена дали ще има глоби, който ще блеснат в НАП при едно удостоврение за длъжници. Какви пречки и евентуални затруднения може да излезнат с прехвърлянето на новата фирма, заради старата? Ясно ми е, че за да оправя бакийте на бащата, ще трябва бая обикаляне по институцийте! Затова съм се въоражил със търпение и нерви! Надявам се някой тук по вещ в нещата от мен да ме посъветва, стъпка по-стъпка от къде да започна да се справям с проблема! Ще следя темата редовно и ще отговарям при нужда от повече информация. Благодаря на всички отделили от времето си да прочетат и пишат в моята тема!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Старо ЕТ, съвети!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Старо ЕТ, съвети!
bloodystrike написа:Фирмата е създадена през 2009г и не е пререгистрирана, възможно да е заличена.
Как да разбера дали е заличена?
Ако е заличена дали ще има глоби, който ще блеснат в НАП при едно удостоврение за длъжници.
Няма как да очаквате фирмата ви да е пререгистрирана, при положение, че сте я регистрирали 2009 г. Вярно е, че много го умуваха ЗТР, но все пак влезе в сила преди това.За това дали е заличена без вие да знаете - трудно, но не и невъзможно,... направете си справка по ЕГН в търговския регистър, с малко повече търпение и нерви става и онлайн /там ще си видите и ЕИК-то/. По въпроса с глобите /или още възможни дължими данъци, осигуровки, лихви и др./ вземете си удостоверение от НАП.
bloodystrike написа: Какви пречки и евентуални затруднения може да излезнат с прехвърлянето на новата фирма, заради старата?
Ако ще ви прехвърлят ЕТ - чл. 58, ал. 4 от Търговския закон например...
- p_n_n
- Потребител
Онлайн е почти невъзможна такава справка...Ще направя в понеделник.
Иначе новата фирма ще е ЕООД.
Иначе новата фирма ще е ЕООД.
- bloodystrike
- Нов потребител
ЕТ със сигурност е заличена. Следва да регистрирте нова фирма - в случая ЕООД както сте решили.
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:ЕТ със сигурност е заличена. Следва да регистрирте нова фирма - в случая ЕООД както сте решили.
Здравейте, ако сте запознат със служебното заличаване? Пуснете малко повече информация, какъв е реда, какви са таксите(глоби, разноски за заличаването) Какво става с неплатените данъци и т.н.
- bloodystrike
- Нов потребител
neutralen написа:ЕТ със сигурност е заличена. Следва да регистрирте нова фирма - в случая ЕООД както сте решили.
И откъде тая сигурност, колега, интересно ще е да ни ... просветлите, така да се каже..
освен ако посочената година е леко сбъркана,... ама като не ми работи кристалната сфера...
- p_n_n
- Потребител
Съмнявам се дали сме колеги, но това, което вие не знаете не означава че не съществува. До колкото се вижда от написаното от вас се мислите за много остроумен. Известно ли ви е че имаше задължителна пререгистрация на фирми и тези които не са пререгистрирани(какъвто е настоящия случай) са служебно заличени от Търговския регистър.
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:Съмнявам се дали сме колеги, но това, което вие не знаете не означава че не съществува. До колкото се вижда от написаното от вас се мислите за много остроумен. Известно ли ви е че имаше задължителна пререгистрация на фирми и тези които не са пререгистрирани(какъвто е настоящия случай) са служебно заличени от Търговския регистър. 8)
Да, пререгистрацията е задължителна но има и други фактори поради които заличането може да не се случи. Както и да е днес проверихме в търговския регистър по ЕГН не открихме нищо, което ме навежда на мисълта, че фирмата е заличена! Мисля, че няма смисъл да гадая дали има глоби, актове или подобни, ами остана да направя една справка в НАП! Ако някой знае какви са евентуалните последствия от подобно заличаване нека пише.
Също така някои знае ли, дали данъците имат давност? Понеже за същия период 2009-2010г не бях плащал и здравни осигоровки, а гледам, че са отпаднали при справка по интернет не ми излизат?
- bloodystrike
- Нов потребител
neutralen написа:Съмнявам се дали сме колеги, но това, което вие не знаете не означава че не съществува. До колкото се вижда от написаното от вас се мислите за много остроумен. Известно ли ви е че имаше задължителна пререгистрация на фирми и тези които не са пререгистрирани(какъвто е настоящия случай) са служебно заличени от Търговския регистър.
neutralen, съмнявам се дали вие сте бил колега през 2009 г., не че има някакво глобално значение де...
Аз не се мисля за остроумен /е може би съвсем малко, не много... /, но поне се опитвам да чета по-внимателно зададените въпроси. Очевидно на вас не ви е известно, че фирма, която е регистрирана през 2009 г. няма как нито да бъде пререгистрирана, нито да бъде служебно заличена на основание пар.5 от ПЗР на ЗТР, което явно вие твърдите...
Трябва ли да ви убеждавам още в нещо очевидно, или не е необходимо..
- p_n_n
- Потребител
neutralen, съмнявам се дали вие сте бил колега през 2009 г., не че има някакво глобално значение де...
Аз не се мисля за остроумен /е може би съвсем малко, не много... :lol: /, но поне се опитвам да чета по-внимателно зададените въпроси. Очевидно на вас не ви е известно, че фирма, която е регистрирана през 2009 г. няма как нито да бъде пререгистрирана, нито да бъде служебно заличена на основание пар.5 от ПЗР на ЗТР, което явно вие твърдите... :P
Трябва ли да ви убеждавам още в нещо очевидно, или не е необходимо.. :roll:[/quote]
Ивинявайте но ще ви помоля да не пишеш повече по темата ако ще си мерите пи*ката с другите... С тази енергия, която израходи да убедите neutralen, че вие сте прав, можехме да прикючим темата!!!
Аз не се мисля за остроумен /е може би съвсем малко, не много... :lol: /, но поне се опитвам да чета по-внимателно зададените въпроси. Очевидно на вас не ви е известно, че фирма, която е регистрирана през 2009 г. няма как нито да бъде пререгистрирана, нито да бъде служебно заличена на основание пар.5 от ПЗР на ЗТР, което явно вие твърдите... :P
Трябва ли да ви убеждавам още в нещо очевидно, или не е необходимо.. :roll:[/quote]
Ивинявайте но ще ви помоля да не пишеш повече по темата ако ще си мерите пи*ката с другите... С тази енергия, която израходи да убедите neutralen, че вие сте прав, можехме да прикючим темата!!!
- bloodystrike
- Нов потребител
Извинявайте, но това:
...изобщо не кореспондира с написаното в началото:
... и тъй като мислех, че сте подготвен:
...се опитах да бъда полезен, мислейки че съм:
Очевидно съм само остроумен, така че ви пожелавам успех с лутането!
bloodystrike написа:Ивинявайте но ще ви помоля да не пишеш повече по темата ако ще си мерите пи*ката с другите... С тази енергия, която израходи да убедите neutralen, че вие сте прав, можехме да прикючим темата!!!
...изобщо не кореспондира с написаното в началото:
bloodystrike написа: Благодаря на всички отделили от времето си да прочетат и пишат в моята тема!
... и тъй като мислех, че сте подготвен:
bloodystrike написа: Затова съм се въоражил със търпение и нерви!
...се опитах да бъда полезен, мислейки че съм:
bloodystrike написа:по вещ в нещата от мен да ме посъветва, стъпка по-стъпка от къде да започна да се справям с проблема!
Очевидно съм само остроумен, така че ви пожелавам успех с лутането!
- p_n_n
- Потребител
bloodystrike написа:С тази енергия, която израходи да убедите neutralen, че вие сте прав, можехме да прикючим темата!!!
Правилно е не онова, което най-много Ви допада! За такива като Вас, bloodystrike, е измислено заплащането на адвокатските консултации. Види се- няма благодарност.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|