- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.
|
|
Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.
На мене заверките не ми пречат, говорим по принцип, но и няма как по мое дело да остане и една неоспорена заверка, освен ако не е в моя полза, което ще прави всеки, когато в бързото му цъфне адвокат със заверен договор за наем, който е заверил самия той.
Като не знаеш името на някой и искаш да образуваш дело търсиш промяна в ГПК, а не по тарлъци да ровиш из ГРАО. Освен това не е вярно, че нотариусите и ЧСИ-та имат свободен достъп до ГРАО, той е само по конкретен повод и конкретен случай, а за адвокатите се иска пълен.
Как ще проверява някой изпълнително дело, да не говорим за преписи?!? Такива по закон се дават само по искане на прокуратурата и съда. Изпълнителното не е хан, не е гражданско, където всеки безделник може да влезе в залата, защото му студено на улицата или да чете за хода из книгите. Аз моите дела съм забранил да се дават на длъжниците и адвокатите им. Като искат нещо пускат молба, плащат такса и получават отговор в много тесните граници на разрешеното.
Освен това много добре знаем, че като изключим нотариусите, останалите са против закона не защото адвокатите искат някакви права, а защото целят да се забрани на другите да работят. Юрисконсултите не съм следил за какво са против, но е редно, защото те няма да имат правата, които искат адвокатите в самия процес. Излиза, че ю.к. ще пуска молби за удостоверения, а адвоката ще проверява по право, единият ще праверява всички дела свързани с дадена фирма, другият не може, а сроковете са еднакви.
Като не знаеш името на някой и искаш да образуваш дело търсиш промяна в ГПК, а не по тарлъци да ровиш из ГРАО. Освен това не е вярно, че нотариусите и ЧСИ-та имат свободен достъп до ГРАО, той е само по конкретен повод и конкретен случай, а за адвокатите се иска пълен.
Как ще проверява някой изпълнително дело, да не говорим за преписи?!? Такива по закон се дават само по искане на прокуратурата и съда. Изпълнителното не е хан, не е гражданско, където всеки безделник може да влезе в залата, защото му студено на улицата или да чете за хода из книгите. Аз моите дела съм забранил да се дават на длъжниците и адвокатите им. Като искат нещо пускат молба, плащат такса и получават отговор в много тесните граници на разрешеното.
Освен това много добре знаем, че като изключим нотариусите, останалите са против закона не защото адвокатите искат някакви права, а защото целят да се забрани на другите да работят. Юрисконсултите не съм следил за какво са против, но е редно, защото те няма да имат правата, които искат адвокатите в самия процес. Излиза, че ю.к. ще пуска молби за удостоверения, а адвоката ще проверява по право, единият ще праверява всички дела свързани с дадена фирма, другият не може, а сроковете са еднакви.
- ivanov_p
- Активен потребител
Освен това си толкова далеч от истината, но няма да разсейвам заблудите ти.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Адвокатската професия е древна и поради това се предполага - с традиции. Впрочем доказано е, че по- интелигентната част от юристите са адвокати. Не знам защо е така. При мен няма ден в който да не съм прочел поне 50 страници специализирани данни, отделно и независимо си проучвам отделни въпроси.
Въобще не става въпрос за пари, поне и не за парите на другите. Трябва да си много тъп да изядеш храната на другите кучета в двора, за да си ОК. Става въпрос за пари, които са на улицата. Както колекторите събират пари, които са забравени.
Лошото е, че повечето юристи завършват ВУЗ и след това с едно отвращение захвърлят всякаква квалификация. Все едно са мъчени на морал и етика във ВУЗ-а. Нещо страшно.
Ето например - какво им пречеше §2 от Тарифата за минимални възнаграждения. Това си беше наша територия. Но дойде овена Б.Б., с неговата сестра некадърната Б., виден столичен нотариус и започна да бърка под камъните във вира. Само простак може да си играе на инженер, след като няма капацитет и на ефрейтор. Направиха белята - възстановиха справедливостта. както винаги съм наблюдавал - неграмотник с отвертка е доста опасно явление.
Нашата управа адвокатска - естествено реагира като възрастна кранта - с нищо не защити позицията. Защо е приета тази клауза, щом е извън делегацията. Мълчалив срам за портретите на всички ръководители на адвокатурите по места. Това е проблем от 1990 г. могли са да го мушнат в ГПК. Сега тарифата е с % 3.
Това са пари за семки. Вече съдиите не признават и практическа сложност. какво са 3 % на 100 000 лева.
2700 лева - заплатата на съдия за 10 дена от месеца. Аз ги заработвам в продължение на 3-4-5-6 години, докато дойде изпълнението. Защото никой не кихва да си плати дълга от 100 000 лв. А делото може да ти вземе здравето. Не можеш да поемеш повече от 3-4 подобни дела.
Поне да ни облекчат разкарването. Не съм виждал нотариус да ходи с папка из града - освен за да си впише актовете, ако няма куриер. Аз стажант не мога наема - защото трябва и него да проверявам.
Трябва да има достъп до справки. Заверките са полезни. Защо не. Всички нотариуси са измамили някого - волно/неволно. Смятайте колко неволно някой се разделя за имота си за 500$ заем. Нотариуса е в бяло.
ЧСИ-тата не искат да дават достъп - защото са анти-хора - тяхната аура се храни със нещастията на длъжника. Те знаят че първите няколко дни са фатални при подаване на искания и бавят издаване на документи по преписката. Искат молба. Когато казах на едно джедайче такова, че имам нов принтер от Сицилия, дето печата всичко, включително и Бланки на Покани за доброволно изпълнение, 1:1, веднага ми дадоха. В новобранска рота си решавахме сами проблема. Чупим лампата и все що е старо и ефрейтор наред. На тъмно.
Така, че искат да ни депримират и резултатът е - оказва се, че били тръгнали срещу "Царя" на професията. Царят затова е цар. Да намери изход и т.н.
Въобще не става въпрос за пари, поне и не за парите на другите. Трябва да си много тъп да изядеш храната на другите кучета в двора, за да си ОК. Става въпрос за пари, които са на улицата. Както колекторите събират пари, които са забравени.
Лошото е, че повечето юристи завършват ВУЗ и след това с едно отвращение захвърлят всякаква квалификация. Все едно са мъчени на морал и етика във ВУЗ-а. Нещо страшно.
Ето например - какво им пречеше §2 от Тарифата за минимални възнаграждения. Това си беше наша територия. Но дойде овена Б.Б., с неговата сестра некадърната Б., виден столичен нотариус и започна да бърка под камъните във вира. Само простак може да си играе на инженер, след като няма капацитет и на ефрейтор. Направиха белята - възстановиха справедливостта. както винаги съм наблюдавал - неграмотник с отвертка е доста опасно явление.
Нашата управа адвокатска - естествено реагира като възрастна кранта - с нищо не защити позицията. Защо е приета тази клауза, щом е извън делегацията. Мълчалив срам за портретите на всички ръководители на адвокатурите по места. Това е проблем от 1990 г. могли са да го мушнат в ГПК. Сега тарифата е с % 3.
Това са пари за семки. Вече съдиите не признават и практическа сложност. какво са 3 % на 100 000 лева.
2700 лева - заплатата на съдия за 10 дена от месеца. Аз ги заработвам в продължение на 3-4-5-6 години, докато дойде изпълнението. Защото никой не кихва да си плати дълга от 100 000 лв. А делото може да ти вземе здравето. Не можеш да поемеш повече от 3-4 подобни дела.
Поне да ни облекчат разкарването. Не съм виждал нотариус да ходи с папка из града - освен за да си впише актовете, ако няма куриер. Аз стажант не мога наема - защото трябва и него да проверявам.
Трябва да има достъп до справки. Заверките са полезни. Защо не. Всички нотариуси са измамили някого - волно/неволно. Смятайте колко неволно някой се разделя за имота си за 500$ заем. Нотариуса е в бяло.
ЧСИ-тата не искат да дават достъп - защото са анти-хора - тяхната аура се храни със нещастията на длъжника. Те знаят че първите няколко дни са фатални при подаване на искания и бавят издаване на документи по преписката. Искат молба. Когато казах на едно джедайче такова, че имам нов принтер от Сицилия, дето печата всичко, включително и Бланки на Покани за доброволно изпълнение, 1:1, веднага ми дадоха. В новобранска рота си решавахме сами проблема. Чупим лампата и все що е старо и ефрейтор наред. На тъмно.
Така, че искат да ни депримират и резултатът е - оказва се, че били тръгнали срещу "Царя" на професията. Царят затова е цар. Да намери изход и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivanov_p написа:... говорим по принцип,
Дрън-дрън ...
Не става въпрос за терлици, а за проверка в база данни, като ВСЯКА проверка оставя следа, и е нужна НЕОБХОДИМОСТ да се знае, за да влизаш. Става въпрос за НБДН, а не за ГРАО. Разликата е тънка, както между "Москвич" и "Мерцедес", някои адвокати я знаят, а от юристите - много малко са в час ... а ти си един от тях.
Некомпетентен си! Или по-скоро си назад във времето с петилетка, ако не и повече ...
ЧСИ и нотариуси имат достъп до НБДН, съгласно промените в законите (които бяха НАРОЧНИ!), чрез потребителско име и парола. Капишчи?! МРЗБ предоставя достъпа и на съдебните органи, и на всички на клона.
Оспорвай си заверките колкото искаш, ти дори и свой документ не можеш да заверяваш. Затова ли бучиш?
ivanov_p написа:... Аз моите дела съм забранил да се дават на длъжниците и адвокатите им. Като искат нещо пускат молба, плащат такса и получават отговор в много тесните граници на разрешеното.
А ти как четеш дела, в такива случаи? Симпатичен си като се усмихваш на деловодителките, или действаш със "Стефан Стамболов"?
Кой забранява на някой да работи? От къде на къде счетоводители, и разни със средно специално, с минимална компютърна грамотност, ще ми вършат правна услуга? Да не би адвокатът ми да ми изготвя данъчната декларация срещу 20 кинта?
Погледнато от друга страна - знаеш ли какви колоритни жалби пиша? Съдии и прокурори направо ронят сълзи като четат колко е пострадал гражданина! Само че не мога да направя фирма "Жалби пишем всякакви до всички", и да да го правя, срещу заплащане! Чисто технически и фирма мога да регистрирам, а вече и ГФО мога да пускам (то като гледаш и се учиш!), имам ли право да го правя, м?
Така че - всичко е защото никой не иска да се разделя с монополизираната си баничка.
(В тази връзка, без общо с темата, не знам дали ще доживея да се криминализира извършването на лечебна и диагностична дейност спрямо хора, от лица без медицинско образование. Щото осъден знахар няма!...)
А на ю.к., ако е легитимен процесуален представител, нищо не му пречи да работи! Освен космоса ... (Като гледам какви елементаризми питат юк-тата из форума, и някои правилно ги пращат да ходят на адвокат ... съм "за" ограничаване на правомощията им, до доказване на знания и капацитет!)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
В крайна сметка - да се въведе лепта към о(у)щипаните колеги. Както си плащам в Агенция по вписванията за справка, така - в цената на така спорните нови услуги да се включат - като такса - примерно на единица справка - 2 лева за Нотариалната камара (плюс лично 0.5 ст за Председателя им - въртя гимнастическия обръч човека на тези години и след толкова време офис-лежане като дебнеща пантера), 1 лев за Съюза на юрисконсултите, 1 лев за ЧСИ- Камарата, 1 лев за съюза на счетоводителите. И без това ще ги платя по пътя на класическото, досегашно удостоверяване.
Просто - ако трябва да бъда убеден, че е приятно да ходя от къщи или където и да е, до Кадастъра, с трамвай № 5, - 9 спирки, пълни с житейски гледки, не мога да се убедя. Кола не ползвам, но и да ползвах - все тая.
Община Витоша пък всява в мен ужас - едно, че е на последните три етажа от 20- такива, то има много клаустрофобия в нея, особено в симпатичните 40 - годишни асансьори. Все пак човек е роден да ходи на твърда почва.
Работата с общини губи поне 4 часа. С ходенето. На опашка не чакат само адвокати. Всякакви граждани - нещо да си свършат.
В крайна сметка - съдът да праща куриери по общините срещу "екстра такса". Ама за 15 лева няма такова овчарче да вее като лудо.
Имам една делба от 2013 - все нещо не е ясно - непрекъснато се ходи за допълнителна справка. После - рейтингът на съдът е нисък. Ми няма аз да поема вината, че се бавят нещата.
За заверките - съгласен съм да съм "Пепси". Много клиенти са от друг град и нямат време да обикалят и чакат за елементарна заверка на подпис - декларация, пълномощно към сделка и т.н. Логистиката е непредсказуема. С един човек - от Сандански - обикаляхме целия Христо Ботев за нотариус. Един беше в обедна почивка. Друг не можеше да говори на български. Трети нямаше звънец. Вече наближихме Стамболийски и оттам - само Нотариуса срещу Македония, ал дъ бест. Пак чакане. Все пак заверихме. Огледахме се и в огледалото. Открих си дефекти. После взехме такси да не изпусне човека дилижанса.
Нека клиента да се подпише пред мен, сканирам, снимам му личната карта и същия ден или в първия удобен момент - нотариус приподписва. Разбира се доверен към мен. Клиента ще си получи пълномощното същия ден - същата седмица, но без търсене на нотариус.
Цялата такса да отиде за нотариуса - пак съм на сметка. Нотариуса няма да разбере какъв ми е бизнеса с този, аз съм блеснал в очите на клиента.
Просто - ако трябва да бъда убеден, че е приятно да ходя от къщи или където и да е, до Кадастъра, с трамвай № 5, - 9 спирки, пълни с житейски гледки, не мога да се убедя. Кола не ползвам, но и да ползвах - все тая.
Община Витоша пък всява в мен ужас - едно, че е на последните три етажа от 20- такива, то има много клаустрофобия в нея, особено в симпатичните 40 - годишни асансьори. Все пак човек е роден да ходи на твърда почва.
Работата с общини губи поне 4 часа. С ходенето. На опашка не чакат само адвокати. Всякакви граждани - нещо да си свършат.
В крайна сметка - съдът да праща куриери по общините срещу "екстра такса". Ама за 15 лева няма такова овчарче да вее като лудо.
Имам една делба от 2013 - все нещо не е ясно - непрекъснато се ходи за допълнителна справка. После - рейтингът на съдът е нисък. Ми няма аз да поема вината, че се бавят нещата.
За заверките - съгласен съм да съм "Пепси". Много клиенти са от друг град и нямат време да обикалят и чакат за елементарна заверка на подпис - декларация, пълномощно към сделка и т.н. Логистиката е непредсказуема. С един човек - от Сандански - обикаляхме целия Христо Ботев за нотариус. Един беше в обедна почивка. Друг не можеше да говори на български. Трети нямаше звънец. Вече наближихме Стамболийски и оттам - само Нотариуса срещу Македония, ал дъ бест. Пак чакане. Все пак заверихме. Огледахме се и в огледалото. Открих си дефекти. После взехме такси да не изпусне човека дилижанса.
Нека клиента да се подпише пред мен, сканирам, снимам му личната карта и същия ден или в първия удобен момент - нотариус приподписва. Разбира се доверен към мен. Клиента ще си получи пълномощното същия ден - същата седмица, но без търсене на нотариус.
Цялата такса да отиде за нотариуса - пак съм на сметка. Нотариуса няма да разбере какъв ми е бизнеса с този, аз съм блеснал в очите на клиента.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivanov_p написа:... АК да ми предвиди справедливо, т.е. щедро възнаграждение ...
Иван, човекът съществува, формира прослойка, ерго - дължи му се персонална такса, а го няма в изредените от теб по-горе! Освен, че е форма на дискриминация, това е и ... скандално? М?
П.П. На Христо Ботев, Снежанка не работеше ли?
-
Разликата е тънка, както между "Москвич" и "Мерцедес", някои адвокати я знаят, а от юристите - много малко са в час ... а ти си един от тях.
На мене не ми трябва да я знам. Аз се съобразявам с действащото законодателство и това, което го има и досега ми стига и не виждам причина за промени. Промяната трябва да е да има достъп до регистъра на КАТ, защото там вече отговарят след 2-3 месеца, да се опростят възбраните и да се разреши да се налагат веднага и по публикуваните в регистъра данни по лице и имот, като в месечен срок да се представят първичните документи. Аз работя, не теоретизирам и работата ми показва, че ако адвоката на длъжника види молбата за възбрана на третия или петия ден имота ще се продаде преди да се върнал първичния. Аз и сега се оправям, защото такъв е закона, но е излишен разход да пратя някой да вади от другия край на страната нот.акт. Сега се чу, че ще почнат да ги издават във всички служби, но още не е станало.
А ти как четеш дела, в такива случаи? Симпатичен си като се усмихваш на деловодителките, или действаш със "Стефан Стамболов"?
Аз съм взискател, те работят по мое възложение! Длъжникът не е платил за справката в КАТ и няма да я гледа, аз съм я поръчал, платил съм и ще я гледам. Аз не упълномощавам ЧСИ по чл. 18 с молбата за образуване, в нея има т.2 - да направите следните проверки - а), б)..... и т.3 - да извършите следните изпълнителни действия .а), б)...... Нито някой ми пипа делата, нито аз се интересувам от други.
Иначе ако трябва да даваме примери между юристи и адвокати съм сигурен, че вторите ще загубят. Вчера ми изпратиха поредния ИЛ, в случая за 246800 лв., + 3200 лв. адвокатско възнаграждение, като пуйката пропуснала да поиска близо 5000 ДТ. И това е почти винаги. Или не се търсят разноски или се търси част от тях, или се пропуска да се поиска законна лихва, а ДТ е понякога единственото, което може да се прибере от професионален длъжник. При фирма с юрисконсулт не съм срещал липсващи разноски, а при адвокатите са по-скоро правило. Пишете ги тези неща! Оставете ги клиентите, крадете от мене, пък после да ви оправям проектопромените!
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:На мене не ми трябва да я знам
Е, тогава защо си против законопроекта в тази му част?
Какво им има на запорите на МПС и възбраните? Нито са такива сроковете, нито е бавно, нито сложно, че да изисква промяна в нормативната база. Ще продължаваш да се съобразяваш с действащото законодателство.
Не разбирам, защо да се облегчава твоята работа, за да секвестираш бързо и лесно. Нито си специален, нито изключителен, нито е в интерес на обществото.
Пуйката си има име - бъди почтен и го назови, не се крий удобно в сянката на общото.
Никой не краде мърша, така че не ми пробутвай мислите си, че крадем от теб. За да стигне едно признато вземане до теб, някой напред трябва да е преценил, че е вмирисано. Ти, разбра се, не го купуваш на реална цена, а като добър лешояд даваш максимум 1/3 ( за това вземане, което цитираш и толкоз не си дал) и после всички по веригата ти виновати, че сигурното не можеш да вземеш.
Занимавай се с почтена работа, която да зависи само от теб- така няма да се радваш на пуешки работи.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
ivanov_p написа:... Промяната трябва да е да има достъп до регистъра на КАТ, защото там вече отговарят след 2-3 месеца, ...
А до криминалните прояви на лицата? Не искаш ли, м?
Системата за справки в база данни на КАТ се контролира строго, дори и що се отнася до полицаи с достъп "Строго секретно". Независимо от това, кражбите на МПС срещу откуп (демек - собственикът да си върне заема), палежите на МПС (защото не си е върнал заема), както и отвличанията и изнудванията почти не намаляват ...
Частната собственост е неприкосновена, ти пък от къде накъде ще знаеш, и като какъв, какво МПС притежавам аз, или пък чия собственост е СА ----- РК, м?
Май много насериозно си се взел, а?
-
В крайна сметка и да не се направят промени - все тая. Пак ще си я караме.
Всичките ми клиенти и то главно интелигентни, на моята възраст, тоест горе-долу със сходно мислене - са убедени, че съдът и останалите гилдии са виновни за забавянето или неграмотността. Никой не може да ме обвини. Понякога аз забавям някое дело, но винаги може да се прехвърли на съда топката.
Общо-взето нямат много доверие на ЧСИ-та и нотариуси, когато трябва да се пипа внимателно. Веднъж убедени, че именно адвокатът е онзи професионалист, който разбира от почти всички правни сфери, а не от строго специализирани материи, мнозинството клиенти не си и помислят да ходят сами при нотариус, ЧСИ и прочее.
Нотариуса естествено има инстинкт да стане и консултант, ако може, плюс това всеки го сърби да дава мнение за казуси, това си е страст. Затова и трябва да се ограничат консултациите. Нотариусите си пишат проекта за нотариален акт, това им е достатъчно. Съмнявам се, че има измежду тях хора със стратегическо мислене. Иначе щяха да отказват масово сделки - напр. класическата продажба със запазване на ползване на родителите. Един свестен нотариус ще каже - "Детето Ви, госпожа е дебело и мързеливо. Освен това няма особени качества. Първата му работа ще е да вземе нотариалния акт и да изтъргува имота. Оттам на Вас предстои да останете на улицата, защото ще Ви притиснат да се откажете. Изобщо това, което правите е рисково. Нека да се отложат нещата."
"Господине, учредявате ипотека за дълг, който не е по силите Ви. Скоро ще бъдете принудени да спрете плащането на такива вноски. Нека Банката предложи кредит на някой друг - така е по-добре за Вас".
Това нотариус никога няма да каже. Докато на нас адвокатите се налага. Защото някак знаем механизма на събитията и как се случват нещата. Стига да не сме адвокатите от модерните риалита - Съдби на кръстопът и другото.
Дето им влизат в кантората развълнувани домакини и почват:
"Мъжът ми е влюбен в жирафката от зоопарка. Прибира се целия изблизан и със сламки по косата."
И нашата колежка почва : "Да, можете да поискате развод, по Закона за защита на биологичното разнообразие и т.н" като латерна, без да съобрази, че жирафи в България в зоопарка няма.
Аз отказвам да водя дело за развод например, ако не е наистина оттекла работата.
Всичките ми клиенти и то главно интелигентни, на моята възраст, тоест горе-долу със сходно мислене - са убедени, че съдът и останалите гилдии са виновни за забавянето или неграмотността. Никой не може да ме обвини. Понякога аз забавям някое дело, но винаги може да се прехвърли на съда топката.
Общо-взето нямат много доверие на ЧСИ-та и нотариуси, когато трябва да се пипа внимателно. Веднъж убедени, че именно адвокатът е онзи професионалист, който разбира от почти всички правни сфери, а не от строго специализирани материи, мнозинството клиенти не си и помислят да ходят сами при нотариус, ЧСИ и прочее.
Нотариуса естествено има инстинкт да стане и консултант, ако може, плюс това всеки го сърби да дава мнение за казуси, това си е страст. Затова и трябва да се ограничат консултациите. Нотариусите си пишат проекта за нотариален акт, това им е достатъчно. Съмнявам се, че има измежду тях хора със стратегическо мислене. Иначе щяха да отказват масово сделки - напр. класическата продажба със запазване на ползване на родителите. Един свестен нотариус ще каже - "Детето Ви, госпожа е дебело и мързеливо. Освен това няма особени качества. Първата му работа ще е да вземе нотариалния акт и да изтъргува имота. Оттам на Вас предстои да останете на улицата, защото ще Ви притиснат да се откажете. Изобщо това, което правите е рисково. Нека да се отложат нещата."
"Господине, учредявате ипотека за дълг, който не е по силите Ви. Скоро ще бъдете принудени да спрете плащането на такива вноски. Нека Банката предложи кредит на някой друг - така е по-добре за Вас".
Това нотариус никога няма да каже. Докато на нас адвокатите се налага. Защото някак знаем механизма на събитията и как се случват нещата. Стига да не сме адвокатите от модерните риалита - Съдби на кръстопът и другото.
Дето им влизат в кантората развълнувани домакини и почват:
"Мъжът ми е влюбен в жирафката от зоопарка. Прибира се целия изблизан и със сламки по косата."
И нашата колежка почва : "Да, можете да поискате развод, по Закона за защита на биологичното разнообразие и т.н" като латерна, без да съобрази, че жирафи в България в зоопарка няма.
Аз отказвам да водя дело за развод например, ако не е наистина оттекла работата.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Коментарът за жирафа и зоопарка определено ме разсмя.
По темата считам за излишно да показвам пътя към светлината на слепите. Необорима презумпция е фактът,че адвокатите са най- прогресивната гилдия в обществото,а даването на повече права в техни ръце,включително право на достъп до информация в НБДН,както и предвижданите заверки на документи, се явяват направо плашещи за алчността и за стремежа към монопол на пазара на определени субекти.
По темата считам за излишно да показвам пътя към светлината на слепите. Необорима презумпция е фактът,че адвокатите са най- прогресивната гилдия в обществото,а даването на повече права в техни ръце,включително право на достъп до информация в НБДН,както и предвижданите заверки на документи, се явяват направо плашещи за алчността и за стремежа към монопол на пазара на определени субекти.
Последна промяна nk7702n на 12 Апр 2015, 22:37, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа::) Коментарът за жирафа и зоопарка определено ме разсмя.
По темата считам за излишно да показвам пътя към светлината на слепите. Необорима презумпция е фактът,че адвокатите са най- прогресивната гилдия в обществото,а даването на повече права в техни ръце,включително право на достъп до информация до НБДН,както и предвижданите заверки на документи се явяват направо плашещи за алчността и монопола на пазара за определени субекти.
Били сме най-прогресивна гилдия,някога ! Минало,свършено време.Сега не означаваме нищо,за никого.
Обърнахте ли внимание,че по законопроекта министерство на правосъдието е пълен пас! И случайно ли е това ?
ВСС,като най-заинвтересован орган за съдебната реформа също се държи така,сякаш промените в адвокатурата за съдебната власт не значат нищо !Е то те като не подкрепят законопроекта кой да го подкрепи?
- gkamenov
- Потребител
gkamenov написа:nk7702n написа::) Коментарът за жирафа и зоопарка определено ме разсмя.
По темата считам за излишно да показвам пътя към светлината на слепите. Необорима презумпция е фактът,че адвокатите са най- прогресивната гилдия в обществото,а даването на повече права в техни ръце,включително право на достъп до информация до НБДН,както и предвижданите заверки на документи се явяват направо плашещи за алчността и монопола на пазара за определени субекти.
Били сме най-прогресивна гилдия,някога ! Минало,свършено време.Сега не означаваме нищо,за никого.
Обърнахте ли внимание,че по законопроекта министерство на правосъдието е пълен пас! И случайно ли е това ?
ВСС,като най-заинвтересован орган за съдебната реформа също се държи така,сякаш промените в адвокатурата за съдебната власт не значат нищо !Е то те като не подкрепят законопроекта кой да го подкрепи?
За съжаление,колега,проблемът,който сочите, започва от пасивността на В.адв.съвет като ръководен орган.Всички сме чели декларацията,която беше широко дискутирана в публичното пространство на фона на всички негативни коментари срещу нашата гилдия и предложените изменения.
- nk7702n
- Старши потребител
Май много насериозно си се взел, а?
Не повече от вас с достъпа до другите регистри. Вие се мислите, че сте на нивото на нотариуси и ЧСИ-та, ама не сте, адвокатите са на реда с на бръснаря братята. За съдии да не говорим, там има нарочен човек, който получава искане от съдията. Да не би всеки полицай да има достъп до данните?
Адвокатката, пропуснала ДТ, работи в Търговски дом, стая 416, Хасково. И съм сигурен, че носи на отговорност, за разлика от простите консултанти. Не се знае по кои закони, но носи. Не й пиша името, защото това е масово явление. Аз съм работил със стари адвокати и те не искаха да шашнат съда със знания, но в зависимост кого представляваха декламираха:
"Поддържам исковата молба по основание и размер и моля да ни си присъдят разноски", съответно: "Да се отхвърли исковата молба като недоказана по основание и размер и да ни се присъдят разноски".
Толкова ли е трудно да го наизустите това и да прибавите един списък, какъвто преди не се искаше?
В съда ходиш за да искаш, искайте!
- ivanov_p
- Активен потребител
То Христо Иванов, по-добре да си пасува, защото веднага ще скочат на нож, че се лобира. Интересно, сал една Фидосова се жертва жената и стана депутат, функционер на ГЕРБ и т.н. от повечето нотариуси. Кантората й е много кокетна и оперативна, авторитетна за региона на Монтана.
Наистина не е лесно да си зарежеш бизнеса за съмнителните облаги да си депутат.
Плюс това - вижте какво пискат именно хорово нашите опоненти - че сме намърдали 90 адвокати - депутати и можем да направим преврат. В същото време да видя първото ЧСИ депутат? Примерно МБ на пленарно заседание. Тази скука няма кой да я изтърпи. Интересно, че от друга страна така се отключват повечето сериозни групови психични заболявания - свързани с убеждението, че има заговор, конспирация.
В процеса на информация се включи и авторитетното прокашляне на "капиталите" - нещо от рода на "Адвокатите се опитват да завържат счетоводителите". Ама понеже не могат да разберат за какво става въпрос - нямат кой знае каква активност.
ВАдв Съвет не е дълбоко убеден да прокарва каквото и било. Там са си добре, сами за себе си. Вървят си заплати, осигуровки, бонуси, семинари и т.н.
Това какви са адвокатите, си е наша работа.Отново казвам - един път ще ти се наложи да водиш дело в живота и като те надуша, че си от адвокато - фобите - хайде по пътечката, по пътечката и те пъдя. Съответно и другите колеги биха надушили това. Така ще се задоволиш с някой много огладнял колега.
Добрата хирургия струва пари, но не само. Прави се и някакъв подбор на клиента. А като видиш, че е с начално психическо отклонение - по-надалеч. Такъв може да ти цъфне и на домашен адрес.
Така един таксиджия крещя и буйства, че бил дал пред КАТ пари да му изтрият точките, а те му внесли жалби, пък всички били мошеници, а той не можело да слага колан, защото му притиска мехура и му се пикае. Шибаните пешеходни били много неясно очертани и не можел да си кара като картинг. С подобни психопати - надалеч.
Наистина не е лесно да си зарежеш бизнеса за съмнителните облаги да си депутат.
Плюс това - вижте какво пискат именно хорово нашите опоненти - че сме намърдали 90 адвокати - депутати и можем да направим преврат. В същото време да видя първото ЧСИ депутат? Примерно МБ на пленарно заседание. Тази скука няма кой да я изтърпи. Интересно, че от друга страна така се отключват повечето сериозни групови психични заболявания - свързани с убеждението, че има заговор, конспирация.
В процеса на информация се включи и авторитетното прокашляне на "капиталите" - нещо от рода на "Адвокатите се опитват да завържат счетоводителите". Ама понеже не могат да разберат за какво става въпрос - нямат кой знае каква активност.
ВАдв Съвет не е дълбоко убеден да прокарва каквото и било. Там са си добре, сами за себе си. Вървят си заплати, осигуровки, бонуси, семинари и т.н.
Това какви са адвокатите, си е наша работа.Отново казвам - един път ще ти се наложи да водиш дело в живота и като те надуша, че си от адвокато - фобите - хайде по пътечката, по пътечката и те пъдя. Съответно и другите колеги биха надушили това. Така ще се задоволиш с някой много огладнял колега.
Добрата хирургия струва пари, но не само. Прави се и някакъв подбор на клиента. А като видиш, че е с начално психическо отклонение - по-надалеч. Такъв може да ти цъфне и на домашен адрес.
Така един таксиджия крещя и буйства, че бил дал пред КАТ пари да му изтрият точките, а те му внесли жалби, пък всички били мошеници, а той не можело да слага колан, защото му притиска мехура и му се пикае. Шибаните пешеходни били много неясно очертани и не можел да си кара като картинг. С подобни психопати - надалеч.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivanov_p написа:... Адвокатката, пропуснала ДТ, работи в Търговски дом, стая 416, Хасково. И съм сигурен, че носи на отговорност, за разлика от простите консултанти. Не се знае по кои закони, но носи. Не й пиша името, защото това е масово явление. Аз съм работил със стари адвокати и те не искаха да шашнат съда със знания, но в зависимост кого представляваха декламираха:
"Поддържам исковата молба по основание и размер и моля да ни си присъдят разноски", съответно: "Да се отхвърли исковата молба като недоказана по основание и размер и да ни се присъдят разноски".
Толкова ли е трудно да го наизустите това и да прибавите един списък, какъвто преди не се искаше?
В съда ходиш за да искаш, искайте!
Пропуснала - пропуснала. Най-много да плати. Какво толкова си се вторачил? Жената е адвокат, не бирник, и е имала други неща да мисли.
А може да те е чела из форума, да й се е смъкнало кръвното, да е паднала възнак, и така да е пропуснала ДТ в списъка с разноски ...
-
Иване,тия с психичните отклонения станаха напаст.Вече взехме да си правим списък от нашата колегия от кои да се пазим, като влязат в канторите.
За останалото също си прав.Именно срещу влиянието и срещу опасността да се наложим в политиката и в обществения живот като гилдия с прогресивно мислене и идеи,- точно затова се води тази измислена война. Никой не се замисля колко територия от "адвокатската дейност", заграбиха неюристи,- брокери,счетоводители и др.,и няма предвидени санкции за нарушенията на закона,извършвани от тях от години.Създаден е един дългогодишен монопол върху дейността ни от други категории неюристи и от известна част от юристите,който трудно може да бъде разрушен с новите изменения на закона,без да бъде предизвикана сериозна съпротива.Всеки дърпа кокала към себе си,независимо от това дали има необходимата правоспособност и компетентност да извършва адвокатска дейност.
За останалото също си прав.Именно срещу влиянието и срещу опасността да се наложим в политиката и в обществения живот като гилдия с прогресивно мислене и идеи,- точно затова се води тази измислена война. Никой не се замисля колко територия от "адвокатската дейност", заграбиха неюристи,- брокери,счетоводители и др.,и няма предвидени санкции за нарушенията на закона,извършвани от тях от години.Създаден е един дългогодишен монопол върху дейността ни от други категории неюристи и от известна част от юристите,който трудно може да бъде разрушен с новите изменения на закона,без да бъде предизвикана сериозна съпротива.Всеки дърпа кокала към себе си,независимо от това дали има необходимата правоспособност и компетентност да извършва адвокатска дейност.
- nk7702n
- Старши потребител
ivanov_p написа:Не повече от вас с достъпа до другите регистри. Вие се мислите, че сте на нивото на нотариуси и ЧСИ-та, ама не сте, адвокатите са на реда с на бръснаря братята. За съдии да не говорим, там има нарочен човек, който получава искане от съдията. Да не би всеки полицай да има достъп до данните?
Аз пък смятам,че в някои отношения адвоката е над нивото и на нотариуса,и на ЧСИ.Защото адвоката може да заведе иск и при успешно провеждане нотариалния акт на нотариуса може да бъде отменен или обявен за нищожен.Адвокатът може да обжалва действията на ЧСИ и при уважение на жалбата действието на ЧСИ ще бъде отменено от съда.В белите държави всеки търси консулатция от адвокат преди дап редприеме сериозна стъпка в живота си или при извършване на някаква сделка.В България обикновенно българина чака да му2 се обърне каруцата,да му се натрошат грънците и тогава се сеща за адвокат.Да ти кажа честно като видя някой тарикат,затънал до гуша просто любезно му се усмихвам и го отпращам.да ме е потърсил когато трябва.
За НБД "население" за мен ше е достатъчно нужната за делото информация да се установява служебно от съда по нарочна молба на страните.Но за това ще е нужна законодателна промяна.А иначе -намерил съм си източник който да ми проверява в НБД когато нещо ми е нужно.така,че и това не е болка за умиране.
- gkamenov
- Потребител
Не говорим за консултации, а за право до достъп на база данни с ограничения. За да направи проверка ЧСИ трябва да има дело и молба по него, касаеща точно определено лице, той не рови от любопитство. Нотариусите също. Да се даде право на адвокатите значи тези регистри да станат публични, ако това някой не го осъзнава значи не става за адвокат.
Не може със закон да спрете, установеното по света. Всичко това са толкова неадекватни неща, че оправданието е мястото - Балканите.
В болшинството държави под адвокат и лиценз за такъв такъв с право да представлява по наказателни дела. Не съм ги броил и не знам колко са държавите в които въобще съществува деление на юрисконсулти и адвокати. Точно работата на юристът за голяма фирма на заплата, т.е. като юрисконсулт по нашето право, е престижното и скъпо платено.
Това е положението в Бразилия, където няма юрисконсулти, а адвокатите са такива, на заплата във фирмата, като освен такива има и специализирани кантори, както са нашите адвокатски, но по граждански дела, по наказателни се изисква отделен лиценз и не може по тъча да представляваш и банка или ресторант по гражданско, те си имат назначени. Интересното е, че нашенските адвокати там пак са на заплата в кантората, свободни електрони, такива дето витаят с една чанта и малък офис, просто няма. Та те са най-долу в страницата и тяхната заплата е някъде в средата на адвокатите-юрисконсулти, но 3-4 пъти под тази на колегите в големите фирми и банки.
На самостоятелните юристи там им викат "деспешанчи", и се занимават с глоби, граждански документи, молби и т.н., като общо взето нашите адвокати, но не съм видял такъв със скъпа кола.
https://translate.google.bg/translate?s ... edit-text=
Не може със закон да спрете, установеното по света. Всичко това са толкова неадекватни неща, че оправданието е мястото - Балканите.
В болшинството държави под адвокат и лиценз за такъв такъв с право да представлява по наказателни дела. Не съм ги броил и не знам колко са държавите в които въобще съществува деление на юрисконсулти и адвокати. Точно работата на юристът за голяма фирма на заплата, т.е. като юрисконсулт по нашето право, е престижното и скъпо платено.
Това е положението в Бразилия, където няма юрисконсулти, а адвокатите са такива, на заплата във фирмата, като освен такива има и специализирани кантори, както са нашите адвокатски, но по граждански дела, по наказателни се изисква отделен лиценз и не може по тъча да представляваш и банка или ресторант по гражданско, те си имат назначени. Интересното е, че нашенските адвокати там пак са на заплата в кантората, свободни електрони, такива дето витаят с една чанта и малък офис, просто няма. Та те са най-долу в страницата и тяхната заплата е някъде в средата на адвокатите-юрисконсулти, но 3-4 пъти под тази на колегите в големите фирми и банки.
На самостоятелните юристи там им викат "деспешанчи", и се занимават с глоби, граждански документи, молби и т.н., като общо взето нашите адвокати, но не съм видял такъв със скъпа кола.
https://translate.google.bg/translate?s ... edit-text=
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Не говорим за консултации, а за право до достъп на база данни с ограничения. За да направи проверка ЧСИ трябва да има дело и молба по него, касаеща точно определено лице, той не рови от любопитство. Нотариусите също. Да се даде право на адвокатите значи тези регистри да станат публични, ако това някой не го осъзнава значи не става за адвокат. Не може със закон да спрете, установеното по света. Всичко това са толкова неадекватни неща, че оправданието е мястото - Балканите.
От НБД какво ще се разбере за мен.Адрес и семейно положение.В същото време от публичния имотен регистър всеки може да разбере какво ишмущество притежавам аз ! От публичния Търговски регистър всеки може да разбере имам ли фирми,с какво дялово участие съм в тях ! И коя информация в случая е по-интересна?
ivanov_p написа:Точно работата на юристът за голяма фирма на заплата, т.е. като юрисконсулт по нашето право, е престижното и скъпо платено.
Работно време,20 дни отпуск,някакви безсмислени изисквания към юриста и не дай боже някои капризни шефове,дето винаги юриста ще им е виновен за собствените им грешки.Не,благодаря.
ivanov_p написа: Свободни електрони, такива дето витаят с една чанта и малък офис, просто няма.
Няма по-хубаво от това да си свободен,независим и да работиш само и единствено за себе си!Очевидно не си имал този късмет.
- gkamenov
- Потребител
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|