- Дата и час: 18 Мар 2025, 20:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Фалшифициране на подпис
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Фалшифициране на подпис
мат ли давност такъв вид обвинения, т.е. може ли да те обвинят за нещо, станало преди 4 години да кажем?
Последна промяна dakarela на 18 Мар 2025, 07:01, променена общо 1 път
- dakarela
- Нов потребител
Re: Фалшифициране на подпис
Коя Банка и приблизително размера.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
dakarela написа:Клиентът твърди, че не е стъпвал в банката, че подписите на документите не са негови и че съответно подписа му е фалшифициран. Били са трима наследника, като наследството е изплатено в полза на единия, такава е била волята им. Със сигурност подписите му не са фалшифицирани, клиентът е изискал копия на документи, за да направи експертиза, но все пак има ли вариант той да обвини лично мен в нещо?
Клиентът може да си говори - тези неща не се решават с приказки, а в съда.
Частната експертиза си е само за негово успокоение - няма доказателствена сила.
Ако има спор - страна ще е банката, не конкретен служител. Освен, ако не се докаже, че е действал недобросъвестно и в разрез с политиката на банката.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Не се е случило нищо тревожно.
Аз донякъде схванах ситуацията.
Аз донякъде схванах ситуацията.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Очевидно пита този, в чиято полза са изплатени сумите. Не ми се вярва да има злоупотреба, банките или изискват да се подпишете пред служител, като проверяват самоличността, или искат нотариално заверено пълномощно. Чиято истинност банката може да провери, доколкото нотариуса ги качва в електронна система, до която банките имат достъп.
- dimist
- Потребител
ivan_lawyer написа:Аз донякъде схванах ситуацията.
Аз обаче ... не схващам новата ситуация!
Първия пост е редактиран и обстоятелствената част липсва!
dakarela написа:мат ли давност такъв вид обвинения, т.е. може ли да те обвинят за нещо, станало преди 4 години да кажем?
- guest1
- Активен потребител
Здравейте, работя в банковата сфера и след две годишно майчинство скоро се върнах на работа. Колежка ми сподели, че докато ме е нямало, клиент е отправил заплахи, във връзка с изплатено наследство. Клиентът твърди, че не е стъпвал в банката, че подписите на документите не са негови и че съответно подписа му е фалшифициран. Били са трима наследника, като наследството е изплатено в полза на единия, такава е била волята им. Със сигурност подписите му не са фалшифицирани, клиентът е изискал копия на документи, за да направи експертиза, но все пак има ли вариант той да обвини лично мен в нещо? Реално и тримата не съм ги виждала нито преди това, нито след изплатеното наследство. Имат ли давност такъв вид обвинения, т.е. може ли да те обвинят за нещо, станало преди 4 години да кажем?
- dakarela
- Нов потребител
Могат да ви обвинят и е най-добре да проверите какви са били правилата на банката за работа при теглена на пари от наследници. Както се каза по-горе или трябва всички наследници да дойдат в банката или неприсъстващите да са направили нотариално заверено волеизявление, че са съгласни парите да се изплатят на друг. Ако редът в банката е бил такъв и не сте го спазили е най-добре да потърсите сериозна консултация.
- ivanov_p
- Активен потребител
Ами и тримата са били реално на място във филиала и са попълнили декларация за разпределение на наследство, която е одобрена от юристите на банката. Има допълнителни копия на лични документи, собственоръчно разписани от оспорващия клиент.
- dakarela
- Нов потребител
Ако подписа е негов не би трябвало да има проблеми.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Ако подписа е негов не би трябвало да има проблеми.
Дали има проблем или само спор, е въпрос на гледна точка.
Дали подписът е негов - ще каже графологичната експертиза.
А дали подписът е нанесен собственоръчно или е "пренесен" .... това е по-сложно.
- guest1
- Активен потребител
dakarela написа:Здравейте, ..... Със сигурност подписите му не са фалшифицирани, клиентът е изискал копия на документи, за да направи експертиза, но все пак има ли вариант той да обвини лично мен в нещо? Реално и тримата не съм ги виждала нито преди това, нито след изплатеното наследство.
Вие как разбрахте, че подписите не са фалшифицирани, видяхте ли подписването и изобщо каква е ролята Ви в случая?
- kpts_
- Потребител
Да, видяла съм подписването, идентифицирала съм клиентите, изплатила съм и наследството. Тоест аз съм следяла за правилното прилагане и спазване на процедурите.
- dakarela
- Нов потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|