начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

автомобил-продажба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

автомобил-продажба

Мнениеот озадачена » 25 Авг 2003, 11:26

Разведена съм от 3 години. Според съдебното решение, семейният ни автомобил след развода остава за мен. Понеже не го карах така и не отидох в КАТ за да сменя талона. И така в талона на автомобила все още фигурира само името на бившия ми съпруг. Мои приятели сега искат да купят колата от мен.
Моля, кажете ми, според Вас - като специалисти, мога ли въз основа на съдебното решение да продам автомобила от свое име, без да ходя преди това в КАТ, за да сменя талона. Към договора за покупко-продажба мога ли да приложа съдебното решение от развода и само с това да прехвърля собствеността върху бъдещите й собственици, при положение, че в талона фигурира името на бившия ми съпруг?
Много благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят, защото знам колко е ценно времето Ви.
озадачена

Re: автомобил-продажба

Мнениеот bgjurist » 25 Авг 2003, 13:48

Ами, опитайте се да прехвърлите автомобила пред нотариус, но не знам дали ще ви изповяда сделката. Би трябвало да смените титуляра на собствеността, защото това е свързано със задължения (данъчни, застрахователни и др.) При прехвърляне на собственост на автомобил ЗДвП изисква нотариална заверка на подписите в договора, но в случая това се замества от съдебно решение (при условие, че то е влязло в сила). Необходимо е да се представят и документи за внесени данъци и застраховка "Гр. отговорност".
bgjurist
Потребител

Назад към Покупко-продажба