начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

МВР, МО и ЮЗУ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот fixxxer » 18 Апр 2007, 13:52

Ясно е че Николов е пристрастен, защото е завършил именно Югозадния :lol: но няма спор че това е презряно учебно заведение, още повече пък за изучаване на Право. Ако им погледнете преподавателския състав, ще видите, че поне 90 на сто от тях са външни лица - от други университети. Де се е чуло и видяло в Горна Джумая юристи да стават :D
А и честно да ви споделя, контактувал съм с десетина колеги, завършили тази магнаурска школа и всичките са много зле подготвени.
А за "великия" Воденичаров и синчето му Асенчо - съдия в градския, направо не ми се и говори. Мисля, че всички знаем за какво става въпрос... :D
fixxxer
Потребител

Мнениеот Гост » 18 Апр 2007, 20:20

Господа,стига с предразсъдъците.

Явно не Ви се е осъществила "детската мечта",нали ?

Злобата си казва думата.

Отхвърлени сте от обществето и ми се правите на много знаещи във
форума.

А къде завършихте и кои бяхте.Там където не могат да си платят парното ли ?

Лежите само на стрия престиж на СУ.

Ела да видите в какви условия работим и си погледнете дупките наречени аудитории.

И какво като сте завършили СУ,като 90 % от преподаватели са същите,само че кокошкарника(СУ) го заменете с ПИФ.

Замислете се защо вашия декан идва при нас,а нашия при вас-НЕ

Айде стига със злобата и завистта.

И последно

Ще се видим в съда

:P Адвокат Николов :P ЮЗУ "Неофит Рилски" :P Правно-исторически факултет :P
Гост

Мнениеот Clavdivs. » 18 Апр 2007, 20:56

advokat_nikolov написа:Явно не Ви се е осъществила "детската мечта",нали ?

форума.

Ми като се замисля детската ми мечта беше да стана боклукчия. То никога не е късно де... :D особено като си отхвърлен от обществото :D

Имам много приятели, с които сме били колеги, завършили така любимия на Николов университет, но много от тях сами се иронизират къде са завършили. Като се замисля добрите юристи възпитаници на ПИФ /и еркюл/ най-много се шегуват с това. Е има и разни много горди и надъхани /като някои участници във форума/, но те /не форумците де/ например правят следните неща:

Налагат наказание "глоба" на непълнолетен.

Дават условно наказание за престъпление, извършено в изпитателния срок на друго условно.

Отменят постановление за прекратяване по стария чл.237 НПК по "сигнал" от админстративен орган и то за формално престъпление

... и разни други екстри.

Мда направо се чудя как обществото и гилдията ме търпя толкоз време като магистрат преди да ме отхвърли де... :D заради мухлясалата ми диплома от СУ

P.S Водил съм няколко упражнения в ПИФ - аудиториите не са по-различни от тези в ректората.
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Гост » 19 Апр 2007, 19:40

Clavdivs. написа:
advokat_nikolov написа:Явно не Ви се е осъществила "детската мечта",нали ?

форума.

Ми като се замисля детската ми мечта беше да стана боклукчия. То никога не е късно де... :D особено като си отхвърлен от обществото :D

Имам много приятели, с които сме били колеги, завършили така любимия на Николов университет, но много от тях сами се иронизират къде са завършили. Като се замисля добрите юристи възпитаници на ПИФ /и еркюл/ най-много се шегуват с това. Е има и разни много горди и надъхани /като някои участници във форума/, но те /не форумците де/ например правят следните неща:

Налагат наказание "глоба" на непълнолетен.

Дават условно наказание за престъпление, извършено в изпитателния срок на друго условно.

Отменят постановление за прекратяване по стария чл.237 НПК по "сигнал" от админстративен орган и то за формално престъпление

... и разни други екстри.

Мда направо се чудя как обществото и гилдията ме търпя толкоз време като магистрат преди да ме отхвърли де... :D заради мухлясалата ми диплома от СУ

P.S Водил съм няколко упражнения в ПИФ - аудиториите не са по-различни от тези в ректората.

Колега,ние,с Вас,можем да спорим месеци наред.

Преди да продължа,на първо място,искам да Ви се извиня за тона си,просто си помислих,че пак някои от наглите студенти(говоря само за наглите) пак се заяжда с мен.

Въпросът с университетите е много субективен. Аз,лично,признавам само три Вуза(Югозападния,Великотърновски и Софийски).Много ме дразни като някой се изтъква,че учи в Су-да,наистина Вузът има голям презтиж,но не може да се хвалиш все едно някой,едва ли не,вече,е Господ.Други пък ще кажат,че говоря така само защото
не са ме приели в Су.Аз никога не съм искал да уча в София.Ако съм искал-щях да уча там.

Съгласате се мен,че преподавателите в ЮЗУ и СУ са почти едни и същи,с разликата,че ЮЗУ се стреми да изкара,наистина подготвени кадри.Това е целта и именно затова уча в Благоевград.Оставете кой как е станал съдия,корупция и т.н.

Говорят,че Асен Воденичаров за по-малко от година преминал към СГС,но искам да кажа,че е един прекрасен лектор от който научавам за секунди много важни неща.Как е станал съдия това мен не ме интересува,ама хич.

Много хора от форума ме ненавиждат заради моята директност.
Аз съм човек, който казва това,което мисли и не се спотайвам като мижитурка.Моята цел е ясна-не заради пари,власт и др.,а заради самата професия.Има една много точна фраза на Любослав Пенев(футболиста) и изцяло го подкрепям.

Искам отново да Ви се извиня,Clavdivs.

Пожелавам Ви успех в областта на правото и в живота.

С уважение:

Гост

Мнениеот milqna » 19 Апр 2007, 22:21

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Май трябваше името на темата да е нещо от типа ''Избиване на компекси" или "Излейте злобата и завистта си срещу МВР, МО барабар с ЮЗУ-то." Ако искате може да си отворите отделна темичка където да си спамите и с подобни злъчни изкзвания!!! То се видя от кои 'университети" излизат учените и възпитани като вас хора...
milqna
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 19 Апр 2007, 22:43

milqna написа::shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Май трябваше името на темата да е нещо от типа ''Избиване на компекси" или "Излейте злобата и завистта си срещу МВР, МО барабар с ЮЗУ-то." Ако искатем може да си отворите отделна темичка където да си спамите и с подобни злъчни изкзвания!!! То се видя от кои 'университети" излизат учените и възпитани като вас хора...

Браво!!!

Ето такива хора трябват!!! С правилно отношение към народната власт!!!

А доколкото съм запознат любимият "университет" на служителите на МВР и МО е всъщност БСУ.

Няма смисъл да се отваря отделна тема. Няма лошо измежду сериозните мнения и взимопомощ да има и малко закачка :D От любов към спорта.
Въпросът с юридическото образование в милата ни родина е много сложен, комплексен и неразрешим с повече или по-малко злъчни коментари във форумите. /което аз и както виждам и колегата Николов много добре го знаем/
И няма нужда разни радетели на учтивостта и възпитанието да апелират за ... знам ли и аз за какво ли. Излезте малко от ролята в която сте се натикали. Правото не е само цитиране на рзпоредби, изрядни костюми и изказ. Добрият юрист се познава по друго. Но това е една друга тема и не смятам да "спамя" тука.

:D :D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот gudio » 19 Апр 2007, 23:00

Clavdivs. написа:Ми като се замисля детската ми мечта беше да стана боклукчия. Налагат наказание "глоба" на непълнолетен.

БРАВО !!! И на мен ми беше :oops: :oops: и още помня ужасените физиономии (един от редките ми спомени от 4-5 годишна възраст) на родители и роднини, когато отговорих така на въпроса какъв искам да стана като порасна ! :lol:
А за глобата на непълнолетни лично съм го виждал в СРС по н.о.х. дело... После последва второ дело и братът на подсъдимия (колега - адвокат) се шашкаше и викаше : "Вай - брат ми рецидивист...", а се оказа нищожна присъда - глобата... Небезизвестният съдия Алексей Трифонов директно произнесе по второто дело веднага в залата "обществено порицание" като заяви и записа в протокола, че първата "влязла в сила" присъда - глобата е очевидно нищожна присъда и затова не я взима предвид като "предходно осъждане" :lol: :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 19 Апр 2007, 23:30

Какво е това ПУЦ ?!
pokerman
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 19 Апр 2007, 23:36

pokerman написа:Какво е това ПУЦ ?!

Цитат от самия Лекс:

* ПУЦ - професионално-учебен център. По времето на социализма всички гимназисти бяха длъжни, едновременно със знанията да усвоят и по един занаят. Най-масови бяха ПУЦ-овете за шофьори, за бръснари и фризьорки, за шивачки и моделиерки, за дърводелци и стругаро-фрезисти.
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот gudio » 19 Апр 2007, 23:49

pokerman написа:Какво е това ПУЦ ?!

Поклон пред наивната невинна младост !!! :lol: :lol: "ПУЦ" = професионален учебен център... подвасален на "РУЦ" = районен учебен център, всички под шапката на "ЦУЦ" - както се досещате това е Централен учебен център... :lol: :lol: Вие сигурно и "УПК" не знаете какво е, а и за Тодор Живков бегли медийни информации имате... Ей ! Иде нова генерация, необременени хора, бравос !!! :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот mitko6 » 20 Апр 2007, 09:55

advokat_nikolov написа:Говорят,че Асен Воденичаров за по-малко от година преминал към СГС,но искам да кажа,че е един прекрасен лектор от който научавам за секунди много важни неща.Как е станал съдия това мен не ме интересува,ама хич.

С уважение:

Кой? Асенчо Воденичаров ли? Лектор? Къде? В ПИФ? Прекрасен? Също като съдия? Това е най-скандалното назначение в България! Явно ПИФ няма късмет с преподаватели! Ако е такъв "преповател", какъвто е и "судия", предлагам на "адвокат" Николов да напусне ПИФ и да отиде при Еркюл! Но на какви ли неща "учи" студентите! За тези неща трябва да се говори открито. Неморални хора в съдебната система нямат място!!!!!!!!!!!!
Последна промяна mitko6 на 20 Апр 2007, 20:24, променена общо 2 пъти
mitko6
Потребител

Мнениеот Гост » 20 Апр 2007, 12:11

Za razlika ot drugite Vuzove po Gravdansko pravo imame dvama lektori,koito ni vodqt lekciite

prof.Vladimir Petrov i Asen Vodeni4arov-

Niakoi ne poznawat Asen Voden4arov pyk sa mnogo sigurni kakvi e vsyshtnost.

Eh,zavist,eh omraza.

A mi da-niakoi stavat sydii za 10 drugi za 1 god.
Гост

Мнениеот mitko6 » 20 Апр 2007, 13:00

Това не е завист, а жалката ни картинка! И аз не искам да оплювам човека, а ме потриса явлението "Асен Ваденичаров" и това как някои го приемат съвсем нормално. Съдия не се става с една година, но дори и да се ставаше, не е това начинът баща ти да те набута в системата. Е, тогава наистина съдия не става, а нещо друго! Ако имаше грам морал, този човек сам щеше да напусне системата, след като стана изведнъж толкова известен. Той е от "героите на нашето ввреме"! Ех, Лермонтов, защо не живееше в България в началото на 21 век :D :wink:
mitko6
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 20 Апр 2007, 13:04

митко, май май ще ти поизтрият постингите. :D

и аз тъй преди години писах туй-онуй в същия този форум за Гадар Хачикян и ето сега как съм отхвърлен от обществото :lol:

http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=41 ... 0%E4%E0%F0

та сега не мога да си вляза и с ника де* :lol:

*за ника аз съм си забравил паролата де не е дело на здравите сили.
Clavdivs.
Потребител

До т.н. Митко6

Мнениеот student2000 » 20 Апр 2007, 14:44

Драги колега Митко6, ако изобщо си колега и имаш нещо общо с правото /в което дълбоко се съмнявам/. В един пост говориш за човека, в друг - за явлението. Разбирам, че си дълбоко объркан. За колегата Воденичаров не говори без да го познаваш. Това е изключително ерудиран юрист, който се занимава с право от доста години и преди да стане съдия беше адвокат и то от добрите такива - по мнение на съдии пред който се е явявал /СГС, САС, ВАС и ВКС/. Но ти очевидно не си запознат с тези неща. Няма нищо лошо, но като си бос в тази материя - просто не коментирай. От такива като теб с махленски изказвания и твърдения страната ни е на такъв хал. Относно явлението -имало го е, има го и ще го има. 95 % от назначенията в съдебната система са плод на ходатайства или както съм чувал без да съм сигурен - с финикийски знаци. Сещам се веднага за един случай на районен съдия отишъл преди две години направо в САС /Калпакчие/. Друг - от юрисконсулт - направо във ВКС /Русева/. Такава е действителността.
Що се отнася до ЮЗУ, то там е най-добрия правен факултет в страната към момента. Лекции четат всички светила от България, а завършилите студенти се реализират изключително добре в правната област. Изпитите не са лесни и се държи на качество. Факултета единствен има договори по международни проекти за обучение на студенти с над 10 европейски държави и САЩ.
Остани си със зраве и бъди здрав.
student2000
Нов потребител

Re: До т.н. Митко6

Мнениеот Clavdivs. » 20 Апр 2007, 14:48

student2000 написа:Що се отнася до ЮЗУ... a завършилите студенти се реализират изключително добре в правната област.

Еми естествено, че се реализират, защото голяма част от тях са "реализирани" далеч преди да влязат в ЮЗУ. И всъщност влизат там за да се изпълни едно мъничко изискване - да имат заветната диплома.
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Гост » 20 Апр 2007, 14:53

mitko6 написа:Това не е завист, а жалката ни картинка! И аз не искам да оплювам човека, а ме потриса явлението "Асен Ваденичаров" и това как някои го приемат съвсем нормално. Съдия не се става с една година, но дори и да се ставаше, не е това начинът баща ти да те набута в системата. Е, тогава наистина съдия не става, а нещо друго! Ако имаше грам морал, този човек сам щеше да напусне системата, след като стана изведнъж толкова известен. Той е от "героите на нашето ввреме"! Ех, Лермонтов, защо не живееше в България в началото на 21 век :D :wink:

Колеги,и аз много мразя връзкрщината,но такъв е животът.
Все едно,mitko6,ако Вие сте член на ВСС,няма да набутате сина си някъде по институциите.

Борил съм се срещу тези неща и резултатът е нулев по Фаренхайт

Аз не съм казал,че не сте прави,просто казвам,че преди да кажеш за някого нещо-трябва да знаеш с какакъв потенциал разполага той(не говоря за Асен)

Колеги,надявам се взаимотношенията ни да не да "омекнали" и се надявам,че мога да разчитам на съвет.

Ще идвате ли на Лекс срещата утре?

Успех,колеги 8)
Гост

Мнениеот student2000 » 20 Апр 2007, 14:56

Clavdivs. написа:
student2000 написа:Що се отнася до ЮЗУ... a завършилите студенти се реализират изключително добре в правната област.

Еми естествено, че се реализират, защото голяма част от тях са "реализирани" далеч преди да влязат в ЮЗУ. И всъщност влизат там за да се изпълни едно мъничко изискване - да имат заветната диплома.

Има със сигурност и такива, но къде ли ги няма. И в СУ е така, и в УНСС и в НБУ, а за другите вузове не ми се говори. Но това не са преобладаващата част отстудентите. Тези за които говорим няма да практикуват право и следователно няма да имат възможността да се бъркат пряко в обществения оборот, доколкото го правят и сега - без дипломи.
student2000
Нов потребител

Мнениеот Гост » 20 Апр 2007, 14:58

student2000 написа:Що се отнася до ЮЗУ, то там е най-добрия правен факултет в страната към момента. Лекции четат всички светила от България, а завършилите студенти се реализират изключително добре в правната област. Изпитите не са лесни и се държи на качество. Факултета единствен има договори по международни проекти за обучение на студенти с над 10 европейски държави и САЩ.
Остани си със зраве и бъди здрав.

Колега,това е ИСТИНИТА и много хора не искат да я приемат. Оставете ги!! Ние с Вас знаем за какво става на въпрос.

А на другите ще кажа-ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ НА ЖИВО

:P ЮЗУ " Неофит Рилски" :P Правно-исторически факултет :P
Гост

Мнениеот Clavdivs. » 20 Апр 2007, 15:02

advokat_nikolov написа:
А на другите ще кажа-ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ НА ЖИВО

:P ЮЗУ " Неофит Рилски" :P Правно-исторически факултет :P

Виждали сме колега, виждали сме. И студенти сме виждали, и стажанти сме виждали, и зам.председатели на съд сме виждали, и цялата адвокатска гилдия в Блгрд сме виждали. Страаашна история...
Clavdivs.
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити