начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

продажба на дан.оценка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

продажба на дан.оценка

Мнениеот адв. » 13 Апр 2005, 20:44

как мога да извърша покупка по данъчна оценка, но да съм сигурен, че при евентуална евикция ще си получа реалната продажна цена?
адв.

Re: продажба на дан.оценка

Мнениеот Галина » 14 Апр 2005, 19:28

Не можете!
Галина

Мнениеот адв. » 14 Апр 2005, 19:42

благодаря, мисля да включа в акта клауза за евикция и обезщетение, равно на действително платеното.
адв.

Мнениеот Галина » 14 Апр 2005, 19:46

Не съм сигурна дали ще стане
Галина

Мнениеот адв. » 14 Апр 2005, 19:49

проблем може да възникне ако ми оспорват неустойката, за целта ще искам изявление от продавача за действителна стойност на сделката.
адв.

Мнениеот 789 » 14 Апр 2005, 20:12

какво ще кажете за обратно писмо?
789

Мнениеот адв. » 14 Апр 2005, 20:56

това ми е идеята, а как ли биха реагирали данъчните или прокуратурата, ако с използването на обратното писмо стане ясно, че така или иначе сме спестили данъци?
адв.

Мнениеот Галина » 15 Апр 2005, 18:18

Моли се да не стане така!
Галина

Мнениеот didide » 18 Апр 2005, 11:49

1. Не само изявление, а разписка, че е получил голямата сума. Хубаво е или той да я напише собственоръчно или да се завери нотариално на подпис (по възможност обаче при друг нотариус, а не при тоя който изповядва сделката). Смисълът е с оглед бъдещи графологически експертизи.
2. Неустойка за разликата в ц;ената. Ако е по ЗЗД може да иска намаляване поради прекомерност. Ако сделката е търговска обаче не може.
didide

Назад към Взаимопомощ