начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

ПРОМЯНА НА БАчл. 19, ал. 1 от ЗГР

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРОМЯНА НА БАчл. 19, ал. 1 от ЗГР

Мнениеот gandino » 01 Юни 2011, 00:43

Здравейте,

имам следният проблем. Преди няколко дни ни се роди едно малко красиво момиченце, което трябва да получи бащино име което в случая не от типичните имена които могат да получат типичните -ов/-ова. Собственото ми име не позволява това.

Възможно ли е да се допусне промяна в името детето?

Посетих служба ЕСГРАО и там ми казаха, че това не е възможно да се случи. Имам познати които са го направили това, въпросните хора са в София. Нима Добрич не е в България?

Благодаря
gandino
Нов потребител

Re: ПРОМЯНА НА БАчл. 19, ал. 1 от ЗГР

Мнениеот Гост. » 01 Юни 2011, 01:46

gandino написа:Здравейте,

имам следният проблем. Преди няколко дни ни се роди едно малко красиво момиченце, което трябва да получи бащино име което в случая не от типичните имена които могат да получат типичните -ов/-ова. Собственото ми име не позволява това.

Възможно ли е да се допусне промяна в името детето?

Посетих служба ЕСГРАО и там ми казаха, че това не е възможно да се случи. Имам познати които са го направили това, въпросните хора са в София. Нима Добрич не е в България?

Благодаря

Честита радост, тате! Пожелавам здраве на мъничето и само да ви радва( или поне преобладаващо, че вечно щастие няма).
Така поставен въпроса означава, че има съставен акт за раждане, където имената са записани с наставка.
Имате два пътя за разрешаване на проблема- депозирате писмена молба до съответния кмет за поправка на допусната грешка в съставения акт за раждане- стига да сте в изключенията на чл. 13 ( според мен малко вероятно, но сте длъжен да опитате).
Ако оставят молбата ви без уважение- редът е съдебен.
Дали може да се промени? Разбира се, не само в София, но и магистратите от съдебен район Добрич се произнасят по дела с такъв предмет - според зависи конкретиката на фактите( много е общо изложеното, за да се даде конкретен отговор).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gandino » 01 Юни 2011, 16:36

Благодаря за отговора и за пожеланията.

Всъщност в момента няма издаден акт за раждане тъй като мамата е все още в болницата. Най-вероятно в понеделник ще отидем заедно с нея и мисля да пуснем молба за въпросният случай с името.

Притеснявам се да не стане късно акта за раждане, вероятно ще има срок докато се разгледа моята молба до кметицата. Дори и да ми откажат мисля да поставя казуса до по-висока инстанция. Мисля, че Добрич е част от България.. що за вариант за "столичани" да може.. а за нас от провинцията не. Ние не сме ли данъкоплатци? Не е ли така?

Ако се стигне до отказ от страна на кмета какво е редно да направя след това? Нищо не ми е ясно :-)

Благодаря отново.

П.С. Днес пак си видях сладкото дете, уникална е!
gandino
Нов потребител

Мнениеот gandino » 21 Юни 2011, 17:52

Здравейте отново,

може ли някакъв отговор на последният ми пост?

Благодаря

Поздрави
gandino
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 23 Юни 2011, 12:22

Всяко собствено име го позволява по принцип. Извинете, но какъв е произхода на името. На арменците и евреите обикновено не им добавят -ов или-ев.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси