начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Посредничество при инвестиране в търговско дружество

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Посредничество при инвестиране в търговско дружество

Мнениеот alextrifonov » 16 Апр 2014, 21:44

Здравейте,
Имам следния въпрос: ако аз, чрез моята фирма, съм посредник между инвеститор и собственик на бизнес, т.е. установявам контакт между двамата, запознавам ги и помагам за улесняване на процеса на инвестиране, и за услугите си искам да получа процент от сумата на въпросната инвестиция, как мога максимално да намаля риска от това те да ме заобиколят и да не ми платят? Мога ли още в самото начало, преди да се осъществи контактът между двамата, да им предложа да подпишат договор, с който се съгласяват да ми платят процент, и по какъв начин най-добре да се подсигуря, че този договор ще бъде спазен?
alextrifonov
Нов потребител

Re: Посредничество при инвестиране в търговско дружество

Мнениеот neutralen » 16 Апр 2014, 22:12

Според мен това няма как да стане чрез фирмата ви. Посредник трябва да бъдете вие като физ.лице. Какъв да бъде договора се преценява с оглед конкретиката по казуса/случая - така хипотетично не може да се даде отговор.
neutralen
Активен потребител

Назад към Търговско право