начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнениеот Виолета » 03 Фев 2005, 18:10

Здравейте
Надявам се да не ви досаждам с въпросите и проблемите си но ми остават броени дни до раждане а аз още не мога да осигуря всичките ми нужни документи за да получавам помощи за бременност, раждане, и майчинство
Заради факта, че на личната ми карта е отбелязан различен от настоящият ми адрес се наложи да събирам в послиедния момент бележки и удостоверения и сега, когато всичко е почти готово се изправяме пред проблем, което и ме кара да ви пиша.
Трябва да приложа бележка, че месечният доход на член от семейството ми е по нисак от 150 лв.
Под термина " Семейство" Се имa предвид мой съпруг / такъв аз нямам/
мои деца под 18 год. /каквито аз също нямам/
Така че явно се търси моят брутен месечен доход
Така постепенно стигнахме до моят въпрос
След като нито до сега съм работила на трудов договор, нито съм регистрирана в бюрото по труда от каде да я взема
или поне какво трябва да направя за да получа такава .
Оказа се че всички околу мен само цъкат и не ми дават еднозначен отговор
Ще съм безкрайно благодарна, ако някой може да ми отговори
Благодаря ви предварително и желая успехи

[%sig%]
Виолета

Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнениеот donna » 03 Фев 2005, 19:24

ПОИСКАЙ ОТ ДАНЪЧНОТО ДОКУМЕНТ ОТ КОЙТО ДА Е ВИДНО ЧЕ СИ /НЕ СИ САМООСИГУРЯВАЩО СЕ ЛИЦЕ , ЗА ПРЕДХОДНАТА ГОДИНА А И ЗА ТАЗИ НЯМАШ /ИМАШ ПОДАДЕНИ ДАНЪЧНИ ДЕКЛАРАЦИИ/ако имаш дохода ще се види от там/, НЯМАШ РЕГИСТРИРАНА ФИРМА ,НЕ СИ СЪДРУЖНИК В ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО.

ПОИСКАЙ И БЕЛЕЖКА ОТ НОИ ОТ КОЯТО ДА Е ВИДНО ЧЕ СИ СЕ /НЕ СИ СЕ ОСИГУРЯВАЛА

МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ МИНЕ
donna
Старши потребител

Мнениеот jiji22 » 04 Фев 2005, 11:16

Има едни бланкови Декларации за семейно и имотно състояние, които се подписват лично от декларатора и може да се заверят и нотариално. Невярното попълване на данните в нея влече наказателна отговорност зя декларатора. Такива декларации адвокатите прилагаме обикновено като доказателство за доходите на страните при дела за развод и въз основа на тях съдът определя окончателните такси по делото. Пробвайте с такава декларация.
jiji22

Мнениеот Вера » 04 Фев 2005, 11:28

Щом нямаш доход, няма какво да удостоверяваш. Помощи за бременост се отпускат след подаване на молба-декларация. В нея записваш доходи за предходните шест месеца - 0,00лв. За попълване на неверни данни в декларация, която се изисква по силата на нормативен акт, от орган на държавна власт за удостоверяване на някои факти и обстоятелства се носи наказателна отговорност, така че си я подписваш и това е.
Вера

Мнениеот donna » 04 Фев 2005, 11:30

Извън темата това между другото е голяма простотия имам близка ,която живее в моя къща ,подава документи за помощи ,на нея и искат моя нотариален акт за собственост да видят ,че къщата не е нейна /това могат да го направят служелно като се снабдят с инфо от данъчното и служба по вписвания ,между другото социалните правят такива справки ,ама май ги мързи/ ,входа към къщата обече е сменен от към друга улица ,различна от тая в НА,сега вадя служебна бележка от общината за променения вход/населеното място е на 150 км от сегашното ми местоживеене / ,между другото на копието на НА съм им написала цяла одисея щото им се обадих нямали юрист и не знаят какво да правят
от типа ,че лицето не ми заплаща наем ,да го таксуват това като заем за послужване ,да ми върнат копието от НА щото той касае трето лице /тия са като махленски клюкарки /,за всекий случай декларирах че входа вече е от към друга улица , написах и една молба та молителката да се снабди от данъчното с всичката информация ,която им трябва на ония в социални грижи ,абе пълна попара .

Нямам думи!
donna
Старши потребител

Мнениеот Виолета » 04 Фев 2005, 13:53

Не знам, как да ви опиша Благодарноста си за така бързите отговори
Чест ви прави Помоща, която оказвате, без да сте длъжни или да познавате човека
Това за помощите наистина е така и ако можех, никога нямаше да разчитам на тях-но май нямям друг избор
Не мога да ви опиша какви раздрезнителни отговори на въпросите си получавам, някои държавни служители дори се опитват да ме обедят, че няма нещо такова, като "еднократна помощ при бременност"
Такава е истината
За това ви Благодаря, че помагате
Желая ви наистина много успехи
Виолета

Назад към Данъчно право