Здравейте на всички, ще се радвам ако някой лобе да ми помогне. Жена ми иска развод от мене и аз нямам избор. Живеем в Англия от 3 години и имаме момче на 2 и 6 месеца. Тя иска да остане тука в Англия, а аз в България и я помолих да се разведем в БГ да го видят малко мийте родители. Въпроса ми е:
Мога ли да искам попечителство върху детето тъй като мога да предоставя по добри условия за живот на това дете? Като имам апартамент на мое име в който той ще има собствена стая.
Записал съм малкия на децки градина в БГ която е на 200 метра от жилището дето живея?
Имам доказателства, че жена ми не се е прибирала цяла нощт и не е еходила на работа и е оставяла малкия на мойте грижи.
Имам доказателства как му се кара и му държи тон на това дете.
Тя си има друг приятел на когото тя е теглила кредит и са вземали къща да живеят заедно. Идеята на нея е да задържи малкия при нея за да може да се възползва от помощите които предлага Англия за самотни майки.
Докато аз нямам кредит никъде и имам родите и сестра които могат да ми помогнат за отглеждането на малкия. Баща ми сега ще се пенсионира тая година а майка ми следващата. Имам и доказателства как тя не се грижи за това дете и ме е заплашвала че няма да го видя. Дете ти не е къпано от 1 месец цялото е в кир по кожата, защото било студено и щяло да се разболее.
Имам много снимков материал и се надявам съда да го одобри.
Моля ви дайте съвет какво да правя, че ми е жал за малкия как е оставен от нея. Благодаря ви
- Дата и час: 22 Ное 2024, 02:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Предстоящ развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Предстоящ развод
Заведете веднага дело, за да - пресечете обстановката.
Действайте още - понеделник, съберете документи и пишете на принтер до съда - и подписано, после такси и и други работи.
Вземете бързо входящ номер за развод, за да сте първи.
Действайте още - понеделник, съберете документи и пишете на принтер до съда - и подписано, после такси и и други работи.
Вземете бързо входящ номер за развод, за да сте първи.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Здравейте, благодаря за бързият отговор. Ще го направя, но проблема е, че не иска да се пребира още в БГ и немога да подам молба за развод. Според мене ще стане ако тя стъпи на българска земя, но тогава аз немога да правя нищо. Тя не иска да се пребира в БГ, защото има условна присъда за измама и има кредити за които научих в последствие. Ние сега сме в Англия, а ако подам тука развод шанса да спечеля е едва 5 процента да спечеля. Затова я карам да се приберем възможно най- бързо, но засега нямам надежди. Имам и още един въпрос ако някой може да помогне ще съм ви благодарен.
Може ли ако тя успее да си намери квартира тука в Англия, дали има шанс съда в България да я одобри като собствено жилище? Благодаря.
Може ли ако тя успее да си намери квартира тука в Англия, дали има шанс съда в България да я одобри като собствено жилище? Благодаря.
- mimo_88
- Нов потребител
Ако живеете и двамата повече от 6 месеца в Англия и имате регистриран адрес там, забравете за развод в България (ако жена ти те изпревари особено!). Има Регламент 2201/2009 година, който определя подсъдността при семейни спорове с международен елемент. UK го спазва и след Брекзит.
Върни се в България сам и заведи делото си тук като се постарай да не споменаваш английския си адрес, ако си стоял там повече от 6 месеца.
Върни се в България сам и заведи делото си тук като се постарай да не споменаваш английския си адрес, ако си стоял там повече от 6 месеца.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Преди да стигнете до съдебен процес, можете да опитате преговори или медиация с бившата си съпруга, за да се опитате да постигнете споразумение относно попечителството и грижите за детето heic to jpg
- jeffreestar
- Нов потребител
Нямам опит, но да кажа.
Регламентът е друг - от 2019 г. https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 32019R1111
Няма пречка да се съдите в България.
Тук ще Ви е много по-евтин процеса (въпреки парите, които ще дадете за преводачи от английски език - на някои документи). Вземете си български адвокат.
Регламентът е друг - от 2019 г. https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 32019R1111
Няма пречка да се съдите в България.
Тук ще Ви е много по-евтин процеса (въпреки парите, които ще дадете за преводачи от английски език - на някои документи). Вземете си български адвокат.
- hristev
- Потребител
hristev написа:Нямам опит, но да кажа.
айде още един да си общува със самообучаващи се програми, събуждащи погребани теми!
viewtopic.php?f=30&t=69595#p617860
- bozyo
- Потребител
Разбирам колко трудна е тази ситуация за Вас. За съжаление, при трансгранични разводи и спорове за родителските права, нещата могат да бъдат доста сложни.
Моето препоръчване е да потърсите квалифицирана правна помощ и консултация от адвокат, който е специализиран в семейното право и по-конкретно в международните случаи като Вашия. Такъв специалист ще може най-добре да Ви информира за Вашите права и възможности според законите на Англия и България.
Също така, адвокатът би могъл да Ви даде съвет как най-добре да представите доказателствата си пред съда, за да покажете, че можете да осигурите по-добри условия за детето.
молби за развод на английски: https://www.typecalendar.com/free-print ... ocess.html
Моето препоръчване е да потърсите квалифицирана правна помощ и консултация от адвокат, който е специализиран в семейното право и по-конкретно в международните случаи като Вашия. Такъв специалист ще може най-добре да Ви информира за Вашите права и възможности според законите на Англия и България.
Също така, адвокатът би могъл да Ви даде съвет как най-добре да представите доказателствата си пред съда, за да покажете, че можете да осигурите по-добри условия за детето.
молби за развод на английски: https://www.typecalendar.com/free-print ... ocess.html
- koteger
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|