начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Приподписване на частна жалба за дело пред ВАС от адвокат

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Приподписване на частна жалба за дело пред ВАС от адвокат

Мнениеот georgi_ivanov » 01 Окт 2023, 22:48

Привет,

водя административно дело,което беше спряно от административен съд по компетенция затова, че съм бил просрочил срокът на предявяване искът пред съда за жалене. Проблемът е такъв, че институцията, която съдя за административното дело е връчила отговорът на постоянния ми адрес в България. Аз не съм бил в България от преди момента да излезе резултата на връчването. Получих резултатът по-късно чрез въздушна поща на Ди ейч ел в Чужбина където се информирах за решението на институцията. Законовият момент на връчването се зачита от когато съм получил документа в ръцете си, а не когато е бил изпратен на постоянния ми адрес в България.

Обжалвам пред ВАС именно този отказ с което е спряно административното дело. Във връзка с частната ми жалба до ВАС ми е необходимо приподписване от адвокат, който трябва да приложи и адвокатско пълномощно на адвокат, понеже по професия аз не съм юрист, но разбирам от право. В тази връзка може ли да ми препоръчате някой, който да ми приподпише чалбата и тя да влезе в сила пред ВАС. Нямам много време трябва до петък най-късно всичко да е внесено.

Моля, за препоръки на юристи със съответното юридическо пълномощно, които имат права да приподписват жалби пред ВАС. Ще си платя за услугата колкото струва.

Благодаря предварително!

Поздрави,
Г.
georgi_ivanov
Младши потребител

Назад към Административно право