- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно делба по наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно делба по наследство
Бащата на жена ми почина при трудова злополука преди 4 години. Обаче човека е имал още едно дете (на 20 години), за което жена ми и майка й не са знаели. Нямал е брак с майката на това дете, няма и брак със майката на жена ми, но имат съжителство над 20 години. Всичко става въпрос за буксониера в Пловдив. Жена ми сегa има 25% майка й има 50% от този апартамент и лицето Дора също има 25% по данъчна оценка апартамента струва 26 000 лева. Жена ми и майка й са предложили на "извън брачното дете" да платят 8000 лева за дела й, но тя отказва тази цена и иска 15 000 лева, жена ми обаче не искат да продадат апартамента, защото в него живее тъщата. В момента "извън брачното" дете заплашва ако не й се плати дела щяла да заведе дело за делитба при условие, че през тези години те не са платили и 1 лев за този апартамент. Бихте ли казали дали има опасност апартамента да бъде пуснат на публична продажба при условие, че сме й предложили да й закупим дела за 8000 лева (при условие, че й се предлага повече за дела й от данъчната оценка). Мерси предварително.
- bulqr4eto
- Нов потребител
Re: Въпрос относно делитба по наследство
Има нормален и ненормален вариант.
Нормалният - давате си на калпак пари.
Ненормалният - вписвате ограничена тежест на имота, ако може де.
Ненормалният вариант е обаче за адвокат един вид - като счетоводно е личен, невъзръщаем разход.
Нормалният - давате си на калпак пари.
Ненормалният - вписвате ограничена тежест на имота, ако може де.
Ненормалният вариант е обаче за адвокат един вид - като счетоводно е личен, невъзръщаем разход.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
bulqr4eto написа:Бащата на жена ми почина при трудова злополука преди 4 години. Обаче човека е имал още едно дете (на 20 години), за което жена ми и майка й не са знаели. Нямал е брак с майката на това дете, няма и брак със майката на жена ми, но имат съжителство над 20 години. Всичко става въпрос за буксониера в Пловдив. Жена ми сегa има 25% майка й има 50% от този апартамент и лицето Дора също има 25% по данъчна оценка апартамента струва 26 000 лева. Жена ми и майка й са предложили на "извън брачното дете" да платят 8000 лева за дела й, но тя отказва тази цена и иска 15 000 лева, жена ми обаче не искат да продадат апартамента, защото в него живее тъщата. В момента "извън брачното" дете заплашва ако не й се плати дела щяла да заведе дело за делитба при условие, че през тези години те не са платили и 1 лев за този апартамент. Бихте ли казали дали има опасност апартамента да бъде пуснат на публична продажба при условие, че сме й предложили да й закупим дела за 8000 лева (при условие, че й се предлага повече за дела й от данъчната оценка). Мерси предварително.
Нормално е извънбрачното дете Дора да не е съгласно, след като сте си направили сметката без кръчмар!
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
- lawchoice
- Потребител
bulqr4eto написа:Бащата на жена ми почина при трудова злополука преди 4 години. Обаче човека е имал още едно дете (на 20 години), за което жена ми и майка й не са знаели. Нямал е брак с майката на това дете, няма и брак със майката на жена ми, но имат съжителство над 20 години. Всичко става въпрос за буксониера в Пловдив. Жена ми сегa има 25% майка й има 50% от този апартамент и лицето Дора също има 25% по данъчна оценка апартамента струва 26 000 лева. Жена ми и майка й са предложили на "извън брачното дете" да платят 8000 лева за дела й, но тя отказва тази цена и иска 15 000 лева, жена ми обаче не искат да продадат апартамента, защото в него живее тъщата. В момента "извън брачното" дете заплашва ако не й се плати дела щяла да заведе дело за делитба при условие, че през тези години те не са платили и 1 лев за този апартамент. Бихте ли казали дали има опасност апартамента да бъде пуснат на публична продажба при условие, че сме й предложили да й закупим дела за 8000 лева (при условие, че й се предлага повече за дела й от данъчната оценка). Мерси предварително.
"Нямал е брак с майката на това дете, няма и брак със майката на жена ми" - ама едното е извънбрачно, щото не е живял с майката, па другото щото е живял с майката го приравняваме към брачно.
Лицето Дора има право да заведе иск за съдебна делба като законен наследник, ако бащата я е припознал. Има право и да иска да се плати нейния дял и то по пазарни цени, а не по данъчна оценка. Според мен по - бързото и евтино решение е да направите доброволна делба. Съдебните делби продължават дълго във времето и са свързани с доста средства. Освен това за доброволната делба бихте се справили сами /прави се при нотариус/, а за съдебната задължително ще се нуждаете от адвокат.
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Re: Въпрос относно делба по наследство
bulqr4eto написа:Нямал е брак с майката на това дете, няма и брак със майката на жена ми
Нямал брак нито с едната майка нито с другата наследяват само децата - чл. 5 от ЗН по 1/2 ид.ч
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|